Panarini

PANARINI Szürkeharcsa szelet

kb 0,66 kg
Elfogyott. Várható csütörtökön.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Véget vetünk a pazarlásnak!

Vásárold meg a lejáratközeli, de még kiváló minőségű élelmiszereket jelentősen alacsonyabb áron, és segíts nekünk csökkenteni az ételpazarlást!

PANARINI Szürkeharcsa szelet

A szürkeharcsa Európa őshonos édesvizi hala, elterjedt és kedvelt halfaj. Fehér, finoman rostos húsa szálkamentes, sokoldalúan felhasználható. D-vitamint, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz, így fogyasztása elősegíti a csontozat megerősödését és az egészséges szívműködés fenntartását.

Elkészítési javaslat: A magyar konyha kedvelt fogása a harcsapaprikás túrós csuszával; ezenkívül a szürkeharcsa elkészíthető hallének, grillezve, rántva, halkocsonyának, halsalátának, illetve más hidegkonyhai ételek alapanyagául is szolgálhat.

Szürkeharcsa (szelet) recept:

  1. A harcsa szeleteket besózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citromlevet és pár órára, de akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni. A kifacsart citromokat tegyük el a hűtőbe, szükségünk lesz a citromhéjra.

  2. A kuszkuszt egy edénybe rakjuk, másfélszeres mennyiségű vízzel leforrázzuk, sózzuk és lefedve tartjuk mindaddig, amíg fel nem szívja az összes vizet.

  3. Negyed cikkekre vágott paradicsomokból a belső részét eltávolítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon meg, amit kb. fél centis kockákra vágunk. Apróra összevagdaljuk az aszalt paradicsomokat, és felkarikázzuk az olívabogyókat. Ha elkészült a kuszkusz, meglocsoljuk az aszalt paradicsom olajával vagy sima olívaolajjal. Hozzáadjuk a paradicsomokat, az olívabogyót, a medvehagymát, belemorzsoljuk a feta sajtot és ízesítjük borssal. Kevés citromlével frissíthetjük az összhatást. 

  4. Egy teflon vagy öntött vas serpenyőben felhevítjük az olajat. Közben a harcsaszeleteket vékonyan meghempergetjük a kukoricalisztben és a forró serpenyőben 2-3 percig sütjük az első oldalát, ezután megfordítjuk és szintén 2-3 percig sütjük. 

  5. Ezt követően dobjuk mellé több darabban a vajat. Süssük újabb 2-3 percig, hogy szép aranybarna legyen mindkét oldala. Ha bizonytalanok vagyunk mikor készült el, egy vastagabb szeletet vágjunk ketté és ellenőrizzük.

  6. Készítsünk mentás joghurtot hozzá! Tegyünk a joghurtba apróra vágott friss mentát, a reszelt citromhéjat (kb. egy fél citromét) sózzuk, és őrölt fehér borssal ízesítsük.

  7. A kuszkuszt a tányérra halmozzuk, 2-3 szelet harcsát ráhelyezünk, és ráöntve vagy mellé tálalva adjuk a mentás joghurtot.

Jó étvágyat!

Termelői információ

A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék. 

Figyelem!

Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.

Tárolás

Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.

Forgalmazó

Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi
A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

Szürkeharcsa halszelet

Tápérték: 100 g

Energia498 kJ/119 kCal
Zsír4.4 g
amelyből telített zsírsavak0.9 g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor0.6 g
Fehérje19 g
2.2 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Hal
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.