
Panarini
PANARINI Szürkeharcsa szelet
kb 0,66 kgVásárold meg a lejáratközeli, de még kiváló minőségű élelmiszereket jelentősen alacsonyabb áron, és segíts nekünk csökkenteni az ételpazarlást!
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
PANARINI Szürkeharcsa szelet
A szürkeharcsa Európa őshonos édesvizi hala, elterjedt és kedvelt halfaj. Fehér, finoman rostos húsa szálkamentes, sokoldalúan felhasználható. D-vitamint, omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz, így fogyasztása elősegíti a csontozat megerősödését és az egészséges szívműködés fenntartását.
Elkészítési javaslat: A magyar konyha kedvelt fogása a harcsapaprikás túrós csuszával; ezenkívül a szürkeharcsa elkészíthető hallének, grillezve, rántva, halkocsonyának, halsalátának, illetve más hidegkonyhai ételek alapanyagául is szolgálhat.
Szürkeharcsa (szelet) recept:
-
A harcsa szeleteket besózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citromlevet és pár órára, de akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni. A kifacsart citromokat tegyük el a hűtőbe, szükségünk lesz a citromhéjra.
-
A kuszkuszt egy edénybe rakjuk, másfélszeres mennyiségű vízzel leforrázzuk, sózzuk és lefedve tartjuk mindaddig, amíg fel nem szívja az összes vizet.
-
Negyed cikkekre vágott paradicsomokból a belső részét eltávolítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon meg, amit kb. fél centis kockákra vágunk. Apróra összevagdaljuk az aszalt paradicsomokat, és felkarikázzuk az olívabogyókat. Ha elkészült a kuszkusz, meglocsoljuk az aszalt paradicsom olajával vagy sima olívaolajjal. Hozzáadjuk a paradicsomokat, az olívabogyót, a medvehagymát, belemorzsoljuk a feta sajtot és ízesítjük borssal. Kevés citromlével frissíthetjük az összhatást.
-
Egy teflon vagy öntött vas serpenyőben felhevítjük az olajat. Közben a harcsaszeleteket vékonyan meghempergetjük a kukoricalisztben és a forró serpenyőben 2-3 percig sütjük az első oldalát, ezután megfordítjuk és szintén 2-3 percig sütjük.
-
Ezt követően dobjuk mellé több darabban a vajat. Süssük újabb 2-3 percig, hogy szép aranybarna legyen mindkét oldala. Ha bizonytalanok vagyunk mikor készült el, egy vastagabb szeletet vágjunk ketté és ellenőrizzük.
-
Készítsünk mentás joghurtot hozzá! Tegyünk a joghurtba apróra vágott friss mentát, a reszelt citromhéjat (kb. egy fél citromét) sózzuk, és őrölt fehér borssal ízesítsük.
-
A kuszkuszt a tányérra halmozzuk, 2-3 szelet harcsát ráhelyezünk, és ráöntve vagy mellé tálalva adjuk a mentás joghurtot.
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.Összetevők
Szürkeharcsa halszelet |
Tápérték: 100 g
Energia | 498 kJ/119 kCal |
Zsír | 4.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.9 g |
Szénhidrát | 1 g |
amelyből cukor | 0.6 g |
Fehérje | 19 g |
Só | 2.2 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |