Vivino szolgáltatás értékelése

Gere

Gere Tamás Kékfrankos 13,5% 2020

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 2 339 Ft 3 119 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

A pohárba érett illatok fogadnak. A gyümölcsök mellé érkezik egy cseppnyi hordó és fűszer, mellyel együtt lesz kerek a világ. Kóstolva érezzük, hogy egy igazán elegáns, de mégis markáns kékfrankos kerül a pohárba. Előtérbe kerülnek a hordós jegyek melyeket a konyakmeggy és a sherry-s íz világ követ. Szép savak, és a közepes test csodás harmóniában.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 13,5%-os alkoholtartalmú.
  • Villányi borvidékről.
  • 2020-as évjáratú.
  • 100% Kékfrankosból.
  • Ajánljuk kacsahús, kemény sajtok mellé.

Receptötlet

Kitűnő bárány-, borjú-, sertés-, szárnyas húsokhoz és tofuhoz. Gyros lilahagymával és olívabogyóval 2 fő részére: 300 g sertéshús, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál Kotányi Görög sültek fűszerkeverék, 1 lilahagyma, 2 evőkanél fekete olívabogyó, 2 evőkanál hámozott, magozott, kis darabokra vágott paradicsom.
Elkészítés: A húst csíkozzuk fel és forgassuk meg a Kotányi Görög sültek fűszerkeverékben. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk karikára. Az olívolajat egy serpenyőben hevítsük fel és a húst pirítsuk át benne, majd a lilahagymákkal süssük tovább rövid ideig. Végül adjuk hozzá az olívabogyókat és a paradicsomot.
Tipp: Tzatzikivel és friss kenyérrel tálaljuk.

Leírás

Száraz vörösbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.

Termelői információ

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet és kitanulván a borászati fortélyokat, szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott. Ezután fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

GERE TAMÁS PINCÉSZET KFT.
7773 Villány, Diófás utca 1.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.