Vivino szolgáltatás értékelése

Gere Tamás Cabernet Sauvignon 2020

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 3 599 Ft 4 799 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Tiszta érett színvilág a pohárban. Karakteres illatát a fűszerek és a fekete bogyós gyümölcsök vezetik és melyet a hordós jegyek koronáznak meg. Ízében kissé fanyarkás gyümölcsök vezetik a sort. A sav tannin arány szép egyensúlyban van, amihez hosszú emlékezetes korty párosul.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 14%-os alkoholtartalmú.
  • Villányi borvidékről.
  • 2020-as évjáratú.
  • Cabernet Sauvignon szőlőből.
  • Ajánljuk marha- és vadhúsok, keménysajtok és csokoládés desszertek mellé.

Leírás

Száraz vörösbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.

Termelői információ

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet és kitanulván a borászati fortélyokat, szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott. Ezután fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Évjárat

A 2018-as év eleje enyhén indult, amit a márciusi fagyok és a gyorsan bekövetkező robbanásszerű meleg megérkezése tett érdekessé. Korán és viszonylag gyorsan indult a tavasz. A májusi lehűlés kissé visszavetett, de már jól látható volt az 1-2 hetes előny a korábbi évekhez képest. A nyári meleg tartotta magát, így mindenki a korai szüretre készült. Növényvédelem problémamentesnek volt mondható. Az őszi meleg kitartott a szüret végéig, így egészséges és jó minőségű alapanyagokat sikerült a pincébe juttatni.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

GERE TAMÁS PINCÉSZET KFT.
7773 Villány, Diófás utca 1.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.