Kastélyosdombói

Kastélyosdombói Kincse - Trappista jellegű sajt

150 g
Termelői
1 799 Ft 11 993 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Szabadtartású tehenek tejéből készült zsíros, félkemény prémium minőségű sajt. Egy igazi desszert sajt, borkorcsolyának is tökéletes, hiszen a fehérborok közül a fűszeres Szürkebarát, a vörösborok közül pedig például a Szekszárdi Kadarka illik hozzá a legjobban. Ízét nagyban meghatározza és egyben egyedivé teszi, hogy a 90 napos hagyományos érlelés alatt a sajtok felületét gyógynövény olajos oldattal kezelik.


Tálalási javaslat

Igazi desszertsajt, sajttálak, hidegtálak kiváló alapanyaga. Az érlelési időt figyelembe véve a közepesen testes fehér borok jöhetnek szóba először, néhány könnyebb, csersavban nem túl gazdag bársonyos vörösbor is kerülhet a sajt mellé. Fehérborok közül a fűszeres Tramini, a Szürkebarát, vörösborok közül a Pinot Noir, a Merlot, a Kékoportó vagy a Szekszárdi Kadarka illik hozzá legjobban.

sajtmuhely.hu

A Kastélyosdombói Sajtműhely története az évszázados hagyomány, a 21. századi technológia és a valódi társadalmi szerepvállalás kivételes találkozása. A 300 fős Somogy-megyei falucskában található egykori Erdődy kastély gazdaságát az Ökumenikus Segélyszervezet 2013-ban keltette életre: egyedülálló programot hirdetett lakhatásukat elvesztett családok számára, akik a kastély újraéledő gazdaságában tanulva és dolgozva kezdhetnek új, önálló életet. A Kastélyosdombói Sajtműhely kicsi, ám a legmodernebb technológiával felszerelt üzem, ahol nem tömegtermelés folyik: kis mennyiségben előállított, prémium minőségű kézműves tejtermékeket készítenek.

Tárolás

Minőségét bontatlan csomagolásban 8° C alatti hőmérsékleten való tárolás mellett 90 napig megőrzi, felbontás után 4-5 napig fogyasztható. Célszerű fogyasztás előtt 1-2 órával kivenni a hűtőből, mert szobahőmérsékleten adja vissza igazi aromáját.

Forgalmazó

Supp.li Kft.
5000 Szolnok, Hild Viktor utca 5. 6. em. 51.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 49 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 10 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Tápérték: 100 g

Energia kJ/ kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g