Hutesa

HUTESA Kapribogyó

100 g
659 Ft 6 590 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

50+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Spanyolország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Kapribogyó

A kapri nem más, mint a tövises kapricserje apró, borsószem méretű virágbimbója. A cserje 1,5 méter magasra nő és jellegzetes, szív alakú levelei vannak. Már az ókor óta használják ízesítésre. Kapornaként is találkozhatunk vele. Fanyar, kicsit csípős, jellegzetes ízét sokan szeretjük.

A kapri Elő-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik, jól tűri a szárazságot és a kisebb fagyokat is. Olaszországban rengeteg helyen találkozhatunk vele, házak repedéseiben is élősködik. Az egyes kapribogyófajták elnevezése mérettől függően eltérhet.

Felhasználási javaslat

Jól áll a halaknak, ringli ízesítésére is használják, de heringet is ízesíthetünk vele. A bátrabbak keverhetik körözöttbe is. Szórhatjuk citrommal megbolondított csirkesültre, de adhatjuk sertés- vagy bárányhúshoz is. Nem szabad túlzásba vinni használatát, mivel elnyomhatja a vele készített étel ízét.

Termelői információ

A Hellas-Invest Kft. 2008-ban alakult a tulajdonosok görög származásából eredően, eredeti görög élelmiszerek magyarországi forgalmazásával. Az általuk képviselt görög gyártók minőségi alapanyagokból, a szigorú élelmiszer biztonsági követelményeknek megfelelve készítik a hamisíthatatlan tradicionális görög ételeket. Mára már nem csak görög, hanem spanyol, olasz, mexikói és thai gyártók kiváló termékeit is forgalmazzák.

Használat

Közvetlenül fogyasztható.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen. Felbontást követően hűtőszekrényben tárolandó és 15 napon belül elfogyasztandó.

Forgalmazó

Hellas-Invest Kft.
2045 Törökbálint
Raktárvárosi út. DEPO, II-es kapu


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

Kapribogyó
víz
Ecet

Tápérték: 100 g

Energia137 kJ/32 kCal
Zsír0.5 g
amelyből telített zsírsavak0.1 g
Szénhidrát5.4 g
amelyből cukor0 g
Fehérje2 g
5.6 g
Élelmi rost g