Villányi Vad

Villányi vad-gímszarvas nyak előhűtött

kb. 0,57 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 4 NAPIG

kb

 2 974 Ft 5 199 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Villányi-vadhús

A vad az állat életminősége és természetes takarmánya miatt a legfenntarthatóbb és legjobb minőségű húsok közé tartozik.

Villányi vad-gímszarvas nyak előhűtött

A füstölt, pácolt illetve töltelékáru termékek adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag természetes anyagok hozzáadásával készültek.

A szarvashúsról
A szarvasmarhát a modern táplálkozási szakemberek széles körben úgy vélik, hogy nagyon egészséges hús. Mivel a szarvasok természetüknél fogva vadon élő állatok, amelyek fűvel és vadon élő növényekkel táplálkoznak, húsukat természetesen egészséges étrend részeként fogyaszthatod. A szarvashús nagyobb nedvességtartalommal és fehérjével rendelkezik, a fehérje pedig sokkal változatosabb az aminosavakban, alacsonyabb kalóriában, koleszterinben és zsírban, mint a gabona táplált marha-, sertés-vagy bárányfélék húsa.

Készíts belőle sült szarvasnyakat vadas burgonyapürével!

Hozzávalók

  • Húshoz: 1 db szarvasnyak, olívaolaj, pár szem borókabogyó durvára őrölve, bors durvára őrölve, kakukkfű, rozmaring, ízlés szerint só, 1 fej fokhagyma szeletekre vágva, 3 fej vöröshagyma nagyobb cikkekre vágva, esetleg vörösbor.
  • Vadas burgonyapüréhez: kb 6 szem krumpli, 3 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa, ízlés szerint só, durvára őrölt bors, 2 babérlevél, csipet szerecsendió, kb 1 ek dijoni mustár, 1/2-1 pohár tejföl.
  • Mézes mustáros salátaötet: méz, olívaolaj, bors, só, dijoni mustár és kevés víz keveréke.

Elkészítése

  1. A húst érdemes előző nap már bepácolni a fenti fűszerekbe (olajjal elkeverve). Nyugodtan használj a szokásosnál több olívaolajat, mert a hús nagyon száraz és zsírmentes.
  2. Vágj be jó mélyen pár csíkban körbe egészen a csontig. Így könnyebb lesz majd lefejteni a csontról, ha már megpuhult. A vágásokba is nyomkodj fűszert, fokhagyma szeleteket.
  3. Tedd egy kiolajozott tepsibe, majd a maradék fokhagymát és vöröshagymát szórd köré.
  4. Önts alá 1-2 nagy pohár vizet (vagy vörösbort), fedd le alufóliával és 220 fokos sütőben így párold addig míg teljesen puha nem lesz. (ez kb 2-3 óra) Ha elforrna, pótold alatta közben a vizet.
  5. Ha megpuhult, vedd ki, forrón fejtsd le róla a húst, darabold fel, majd tedd vissza a tepsiben maradt 2 ujjnyi hagymás szaftba.
  6. Szórd meg újra egy kis sóval és fűszerrel és tedd vissza sülni, míg a teteje ropogós, piros nem lesz.
  7. A burgonyapüréhez főzd meg a felkockázott krumplit, répát, fehérrépát sóval és babérlevéllel. Szűrd le, vedd ki a babérleveleket és durvára passzírozd össze, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is.
  8. Az öntethez a fenti hozzávalókat alaposan keverd össze és tálald salátával.

Termelői információ
A Nógrádi Vadaspark családi gazdálkodás keretein belül működik, mely a Börzsöny lábánál, mintegy 50 kilométerre északkeletre fekszik Budapesttől. A park 110 hektáron terül el, mely egyéni tulajdonban, családi gazdálkodás keretein belül működik. Rohanó világunkban családi gazdaságuk megteremtette a természethez visszavezető utat a Nódrádi Vadaspark képében. 

Itt kisüzemi húsfeldolgozás is folyik – gím- és dámszarvas, őz, muflon és vaddisznó húsából készítenek füstölt árukat. Megbízható minőségű, olcsó árfekvésű, kiváló beltartalmi értékű vadhústermékeket állítanak elő. Vadkészítményeik a hagyományos magyar ízvilágra alapozva, magas színvonalon készülnek saját, családi receptjeik alapján. A Bükki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös védjegyes termelője.

Tárolás
Hűtőben tárolandó.

Gyártó
Villányi és Társa Bt.
2642 Nógrád,
Szondi u. 67. 


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 4 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.