Vivino szolgáltatás értékelése

Kovács és Lánya

Kovács és Lánya - Sol Montis Syrah 13% 2021

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
4 299 Ft 5 732 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Kovács és Lánya - Sol Montis Syrah 13% 2021

A Kovács és Lányánál imádnak kísérletezni és imádják a vörösborokat is. Ebből a szerelemből született meg az első, szűztermésből készült Syrah is. Illata messze száll a palackból, mintha egy áfonyás kellős közepén állnánk. Nem csalás, nem ámítás: náluk valóban erre képes ez a fantasztikus fajta.

Jellemzői

  • Száraz.
  • Vörösbor.
  • Mátrai borvidékről.
  • 13%-os alkoholtartalmú.
  • Íz és illatjegyek: fekete ribizli, áfonya illatú.
  • Egyetlen vörösboruk, amely reduktív technológiával erjed majd csak ezután kap 6 hónap fahordós érlelést.
  • 2020-as évjáratú.
  • Sav: 5,7
  • Maradék cukor: 3,0 g/l

A Mátrai borvidékről

A Mátra-hegység déli lankáin az északról védett szőlőterületeken már a középkorban is jelentős bortermelés folyt. Több világi és szakrális uradalmi szőlő és középkori pince jegyezte fel a helyi bortermelés létezését. Leghíresebb a XVIII. század közepén épített gyöngyöstarjáni úgynevezett Haller-uradalmi dézsmapince, amelynek feneketlen gyomra nyelte el a környék musttermését, amiből kiváló fehérbor készült.
Jellemző szőlőfajtái az Irsai Olivér, chardonnay, leányka, szürkebarát, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon.

Leírás

Száraz vörösbor.

Termékinformáció

Gyermekektől elzárva tárolandó.

Termleői információ

A Kovács és Lánya borkészítő birtoka a Mátrai borvidék szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarján ad otthont. A települést környező táj egy igazi csoda, ezért küldetésünknek érzik, hogy a Mátra jellegzetességeit legjobban kifejező, nemes borokat alkossanak. A szelíd dombok lábánál elterülő több mint 100 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodnak, ősi borászati tradíciókat tisztelő szakmai múlttal és fiatalos, friss lendülettel.
Kovács László 1999-ben alapította a jelenlegi Kovács Borászatot, és gazdagította saját dűlőkkel a nagyszülőktől örökölt szőlőbirtokot. Azóta folyamatos az újabb, egyre minőségibb terméssel büszkélkedő ültetvények vásárlása, telepítése és a szőlészet-borászat fejlesztése. Hiszen sosem tévesztjük szem elől a célt, amely már az őseinket is lelkesítette: küldetésük továbbra is az, hogy a Mátra varázslatos sokszínűségét legjobban kifejező borok szülessenek. 2011-ben a borász lánya, Kovács Zita szintén visszatért az elődök hagyományához, így ma már ő is a családi vállalkozás oszlopos és lelkes tagja édesapja mellett.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó

Agrion West Kft.
Gyöngyöstarján, Dobó u. l9.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.