BiOrganik

BiOrganik BIO gluténmentes zabpehely

500 g
BIO
1 249 Ft 2 498 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: EU,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

BiOrganik BIO gluténmentes zabpehely

A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.

A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.

A BiOrganik termékek

  • Laktózmentesek.
  • Tojásmentesek.
  • Állati eredetű- és alapanyagmentesek.
  • Állatkísérletmentesek.
  • Vegánok.
  • Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból valók.
  • Gluténmentesek.
  • Környezetbarátak.

Termékinformáció

Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.

A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.

Termelői információ

A BiOrganik céget 2001-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a vegán, egészség- és környezettudatos életmód iránt érdeklődők, valamint az élelmiszer intoleranciával vagy -allergiával rendelkezők igényeit kiszolgálják. Így lettek Magyarország első vegán elköteleződésű élelmiszer-, mosó- és tisztítószer-kereskedelmi cége. Az alapító tulajdonosok is a vegán életmódot követik, termékeiket ők maguk is fogyasztják, használják. Elkötelezett hívei a tisztán növényi táplálkozásnak. Éppen ezért egyik termékük sem tartalmaz semmilyen állati összetevőt, tejet, tojást és nem kapcsolódnak hozzájuk állatkísérletek.

Tárolás

Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.

Forgalmazó

BiOrganik
1097 Budapest, Gubacsi út 47.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Zabpehely ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Tápérték: 100 g

Energia1558 kJ/368 kCal
Zsír6.24 g
amelyből telített zsírsavak0.96 g
Szénhidrát61.2 g
amelyből cukor1.3 g
Fehérje12.7 g
0.02 g
Élelmi rost8.1 g