Vivino szolgáltatás értékelése

Etyeki Kúria

Etyeki Kúria Pinot Noir 2020

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 5 439 Ft 7 252 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Elegáns, bársonyos textúrájú, illatában erdei gyümölcsre emlékeztető, lédús gyümölcsösségű vörösbor, kifinomult ételek kedvelt kísérője.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 14,5%-os alkoholtartalmú.
  • Etyek- Budai borvidékről.
  • Ajánljuk vadhúsok, fűszeres ételek mellé.

A Pinot noirról

A Pinot noir francia eredetű, közkedvelt világfajta. Nevét a francia fenyő és fekete szavakból kapta, mivel sötét színű fürtjei a fenyőfa tobozára emlékeztető alakúak. Érzékenysége, szeszélyessége miatt a borok hercegnőjének is nevezik. A hűvösebb éghajlatú, meszes területeket kedveli leginkább. A szőlőszemek vékony héjúak, mélykék színűek és rendkívül édesek. Viszonylag korán, általában szeptember közepén érik. Nálunk elsősorban vörösbort, míg származási helyén gyakran pezsgő-alapbort készítenek belőle.

Leírás

Száraz vörösbor.

Termékinformáció

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

Az Etyeki Kúria Borászat 1996–ban alakult az etyeki Öreghegyen 2 hektár szőlőterülettel. Hamarosan a borvidék vezető borászata lett. Négy évvel ezelőtt a 150 éves sváb pince fölött megépült egy korszerű feldolgozó és a hangulatos borkóstoló helyiség. Az Alcsútdobozon több lépcsőben végzett szőlőtelepítéseknek köszönhetően a termőterület elérte a 27 hektárt, és további 5 hektár telepítése van folyamatban. Az Etyek – Budai borvidéken elsőként telepített Pinot Noir szőlőből készült bor számos világszínvonalú kitüntetést hozott a pincének.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.