
Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi Főapátság Sauvignon Blanc
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A visszaváltható csomagolás miatt a termék megvásárlása esetén plusz 50Ft kerül számlázásra.
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Pannonhalmi Főapátság Sauvignon Blanc
Kristálytiszta sauvignon blanc a Széldomb- és a Tavaszó-dűlő 20 évnél idősebb tőkéiről. A két terület talaja és mikroklímája eltérő, a szüret különböző érési fázisokban történt meg. Bogyózás és optikai válogatás után hűtve áztatták a szőlőt, majd a tisztított must tartályban részben héjon erjedt, a bor pedig két hónapig pihent finomseprőn. Érett, déligyümölcsös fehérbor maracujával, bodzával, egressel és gazdag, krémes jegyekkel.
Alkoholtartalom: 12,5 % v/v

Termelői információ
Pannonhalmi Apátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el. A szőlő feldolgozásához illetve a bor érleléséhez tájba illő, a domborzati viszonyokat jól kihasználó komplexum épült, amely lehetővé teszi, hogy a Pincészetbe látogatók teljes betekintést nyerhessenek a borászati munkába és annak eredményeibe.
A fajtaszerkezetnek megfelelő pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas. Olyan rendhagyó borászati eljárást vezettek be, amely alkalmazott szőlőfajtáik magas minőségi potenciálját a legteljesebb mértékben megőrzi. Ennek alapja a négyszintes feldolgozó-épület, ahol lehetőség nyílik a gravitációs anyagmozgatásra. A fehérszőlő mustja a temperált korrózióálló acél erjesztőtérbe kerül, a kékszőlő erjedését fakádak és szabályozható hőmérsékletű fémtartályok szolgálják, a kierjedt vörösborok érlelésére pedig a hegy belsejébe nyúló pinceágak állnak rendelkezésre, de egyes fehérborok is ott érlelődnek kisfahordóban.
Tárolás
7-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| szőlő |
| Savasságot szabályozó anyag |
| E334 - Borkősav |
| E296 - Almasav |
| Tartósítószer |
| E220 - Kén-dioxid |
| kálium-metabiszulfit |
Tápérték: 100 ml
| Energia | 306 kJ/73 kCal |
| Zsír | 0 g |
| amelyből telített zsírsavak | 0 g |
| Szénhidrát | 0.33 g |
| amelyből cukor | 0.33 g |
| Fehérje | 0.1 g |
| Só | 0 g |
| Élelmi rost | g |
Allergének
| Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |