
Csíz
Csíz parenyica
kb. 200 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 12 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
Pastafilatta, azaz főzött nyújtott sajt. Nincs megfüstölve, szálasan szakad. Friss sajtként fogyasztható, sütéskor szépen olvad. Sok kézi munkát igénylő termék. Nincs két egyforma darab!
A Csíz Parenyica egy hagyományos, füstölt félkemény sajt, amelyet kézzel formázott, sodort alakja és jellegzetes, enyhén sós-füstös íze tesz különlegessé.
Ez a tehéntejből készült sajt rövid érlelési folyamaton megy keresztül, majd természetes füstöléssel nyeri el jellegzetes aranybarna színét és gazdag aromáját. Ruganyos, kissé réteges állaga miatt könnyen szeletelhető vagy csíkokra téphető, így változatosan felhasználható.
Tökéletes választás hidegtálakhoz, szendvicsekhez, melegszendvicsekhez vagy akár grillezve is. Kiválóan párosítható borokkal, friss zöldségekkel és más füstölt sajtokkal. Azok számára ajánlott, akik szeretik a karakteres, mégis lágy és jól olvadó sajtokat.
Termelői információ
Sajtkészítő műhelyünk története 2010-ben kezdődött, amikor az első saját sajtot még otthon, a konyhánkban készítettük el egy interneten talált recept alapján. Azonnal sikerült tökéletesíteni, és ezzel egy új szenvedély is megszületett. Az autodidakta tanulás és a folyamatos fejlődés már az első pillanattól kezdve meghatározó volt számunkra: szakirodalmat tanulmányoztunk, képzéseken vettünk részt, és mesterektől tanultunk. Első mentorunk Pozsa Panni volt, akinek a tudása és útmutatása elindított bennünket ezen a pályán.
Az évek során tovább fejlesztettük ismereteinket, szoros kapcsolatot ápolunk magyar és külföldi sajtmesterekkel, és rendszeresen részt veszünk nemzetközi szakmai képzéseken. Kiemelkedő mérföldkő volt számunkra a 2019-ben, a franciaországi Aurillacban elvégzett kéksajt-tanfolyam, amely mélyebb betekintést nyújtott a hagyományos francia sajtok világába.
A kezdeti hobbiból hamar hivatás lett: a menedzseri munkát hátrahagyva főállású sajtkészítőként vágtunk bele a mesterségbe, azzal az elhatározással, hogy kompromisszumok nélkül a legmagasabb minőséget nyújtsuk. 2016-ban elkészült a HACCP előírásainak megfelelő sajtműhelyünk, ahol modern technológiával, de hagyományos eljárásokkal készítjük sajtjainkat.
A műhelyben családi összefogásban dolgozunk: férjem, Réthy György is csatlakozott hozzánk, akinek gyakorlati és műszaki tudása nélkülözhetetlen a modern üzemi háttér kialakításában és fenntartásában. Sikereink titka az elhivatottság, az összefogás és a szeretet, amely minden sajtunkban benne van – innen ered mottónk is: Sajtok szeretettel!
Szakmai elismerések
2016 óta rendszeresen részt veszünk magyar és nemzetközi sajtversenyeken, ahol termékeink kiemelkedő eredményeket érnek el. Legnagyobb büszkeségünk a 2021-es World Cheese Award-on elért világbajnoki negyedik helyezés, ahol sajtunk elnyerte a verseny legjobb kézműves sajtja díját is. Ezek az elismerések visszaigazolják elhivatottságunkat és azt a törekvésünket, hogy a legkiválóbb minőségű, kézműves sajtokat kínáljuk vásárlóinknak.
Tárolás
Hűtve tárolandó, 5-8°C közötti hőmérsékleten.
Forgalmazó
Csíz Sajtműhely Kft.
2471 Baracska, Templom u. 6
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
pasztőrözött tehéntej |
kultúra |
Oltó |
Só |
Tápérték: 100 g
Energia | 1160 kJ/278 kCal |
Zsír | 25 g |
amelyből telített zsírsavak | 12.8 g |
Szénhidrát | 1.5 g |
amelyből cukor | 0.5 g |
Fehérje | 23.5 g |
Só | 1.8 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Tej |