
Csíz
Csíz gomolya jellegű friss sajt
kb. 220 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 20 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
Friss sajt, állaga könnyen vágható, a szendvicsek, egyszerű ételek nagyszerű alapanyaga. Ízében a friss, tejre hajazó jegyek találhatóak meg. Nagyon jól eltartható.
Évszázadokon keresztül juhtejből készítették, de manapság gyakrabban használnak hozzá zsíros tehéntejet. A megaltatott tejet felvágták, kendőbe kötötték és fellógatták néhány napra. A szép, gömbölyű formájú sajtot fogyasztották frissen, de darálva gomolyatúrót is készítettek belőle. Magyarországon nagyon elterjedt és kedvelt sajttípus. Friss sajt, állaga könnyen vágható, a szendvicsek, egyszerű ételek nagyszerű alapanyaga. Szinte bármilyen fűszerrel vagy magokkal ízesíthető. Ízében a friss, tejre hajazó jegyek találhatóak meg. Nagyon jól eltartható. Érlelt formájában szintén nagyon kedvelt.
A Csíz gomolya jellegű friss sajt egy hagyományos magyar tejtermék, amelyet a Csíz Sajtműhely készít. Ez a sajt friss, könnyen vágható állagú, és kiválóan alkalmas szendvicsekhez vagy egyszerű ételek alapanyagaként. Sokoldalúságát mutatja, hogy szinte bármilyen fűszerrel vagy magvakkal ízesíthető, így változatos ízélményt nyújt.
A gomolya sajt hagyományosan juhtejből készült, de napjainkban gyakran zsíros tehéntejből állítják elő. A megaltatott tejet felvágják, kendőbe kötik, majd néhány napig szikkasztják. A szép, gömbölyű formájú sajtot frissen fogyasztják, de darálva gomolyatúrót is készítenek belőle. Magyarországon nagyon elterjedt és kedvelt sajttípus.
A Csíz Sajtműhely termékei között megtalálhatóak a friss, fűszeres gomolyasajtok, parenyica, orda, joghurt és érlelt, gouda jellegű sajtok is. A minőségre való törekvésük és a hagyományos sajtkészítési eljárások iránti elkötelezettségük teszi termékeiket különlegessé és ízletessé.
Termelői informció
Sajtkészítő műhelyünk története 2010-ben kezdődött, amikor az első saját sajtot még otthon, a konyhánkban készítettük el egy interneten talált recept alapján. Azonnal sikerült tökéletesíteni, és ezzel egy új szenvedély is megszületett. Az autodidakta tanulás és a folyamatos fejlődés már az első pillanattól kezdve meghatározó volt számunkra: szakirodalmat tanulmányoztunk, képzéseken vettünk részt, és mesterektől tanultunk. Első mentorunk Pozsa Panni volt, akinek a tudása és útmutatása elindított bennünket ezen a pályán.
Az évek során tovább fejlesztettük ismereteinket, szoros kapcsolatot ápolunk magyar és külföldi sajtmesterekkel, és rendszeresen részt veszünk nemzetközi szakmai képzéseken. Kiemelkedő mérföldkő volt számunkra a 2019-ben, a franciaországi Aurillacban elvégzett kéksajt-tanfolyam, amely mélyebb betekintést nyújtott a hagyományos francia sajtok világába.
A kezdeti hobbiból hamar hivatás lett: a menedzseri munkát hátrahagyva főállású sajtkészítőként vágtunk bele a mesterségbe, azzal az elhatározással, hogy kompromisszumok nélkül a legmagasabb minőséget nyújtsuk. 2016-ban elkészült a HACCP előírásainak megfelelő sajtműhelyünk, ahol modern technológiával, de hagyományos eljárásokkal készítjük sajtjainkat.
A műhelyben családi összefogásban dolgozunk: férjem, Réthy György is csatlakozott hozzánk, akinek gyakorlati és műszaki tudása nélkülözhetetlen a modern üzemi háttér kialakításában és fenntartásában. Sikereink titka az elhivatottság, az összefogás és a szeretet, amely minden sajtunkban benne van – innen ered mottónk is: Sajtok szeretettel!
Szakmai elismerések
2016 óta rendszeresen részt veszünk magyar és nemzetközi sajtversenyeken, ahol termékeink kiemelkedő eredményeket érnek el. Legnagyobb büszkeségünk a 2021-es World Cheese Award-on elért világbajnoki negyedik helyezés, ahol sajtunk elnyerte a verseny legjobb kézműves sajtja díját is. Ezek az elismerések visszaigazolják elhivatottságunkat és azt a törekvésünket, hogy a legkiválóbb minőségű, kézműves sajtokat kínáljuk vásárlóinknak.
Tárolás
Hűtve tárolandó, 5-8°C közötti hőmérsékleten.
Forgalmazó
Csíz Sajtműhely Kft.
2471 Baracska, Templom u. 6
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
pasztőrözött tehéntej |
kultúra |
Oltó |
Só |
Tápérték: 100 g
Energia | 1280 kJ/303 kCal |
Zsír | 25 g |
amelyből telített zsírsavak | 16 g |
Szénhidrát | 2.4 g |
amelyből cukor | 2.3 g |
Fehérje | 19.95 g |
Só | 1.1 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Tej |