- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A termék alapanyaga kizárólag helyi, makói fokhagyma lehet, amelyet napraforgóolajban, rozmaringos fűszerezéssel sütnek meg. A prémium sült fokhagymát gasztroajándék csomagolásban is megtalálható. A selymes fokhagyma kiváló salátákhoz, némi mustárral, citromlével és a benne lévő olajjal turmixolva dresszingként is használható. Szendvicsekhez, vendégváró falatkákhoz, sültek mellé pikáns köretnek igazi különlegesség!
- Kézzel készült ennivaló.
- Vega, vegán kennivaló.
- 100% íz-garancia.
- Kizárólag hazai friss zöldségekből.
- Rozmaringgal fűszerezve.
A Kanálka üvegekben Hazánk ízeinek legjava!
Leírás
Sült fokhagyma rozmaringgal.
Termékinformáció
Ajánljuk zöldséges pirított tésztához.
Hozzávalók
1/2 csomag (200 g) durum spagettitészta, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej lilahagyma, ½ póréhagyma, 2 marék mirelit zöldborsó, 1 bocskorpaprika, 1 hüvelykujjnyi hosszúságú friss gyömbér, 1 evőkanál növényi olaj, 1 dl fehérbor, 2-3 evőkanál szójaszósz (erősségétől függően lehet több vagy kevesebb is), só, szegfűbors, szárított korianderlevél ízlés szerint, 1/2 üveg Kanálka fokhagyma.
Elkészítése
- A tésztát a szokott módon főzd ki, majd szűrd le, és hideg víz alatt hűtsd le.
- A répát, petrezselymet, pórét rézsútosan karikázd, a lilahagymát nagy kockákra vágd, a bocskorpaprikát is kockázd, a gyömbért pedig vékony csíkokra vágd. Mind mehet egy wokba, szórd rá a zöldborsót is, és kevés olajon pirítsd át a zöldségeket.
- Ha már kezdene letapadni, öntsd nyakon a fehér borral, és hagyd az egészet zsírjára pirulni.
- Ekkor add hozzá a kifőtt tésztát, a szójaszószt és a fűszereket, jó alaposan forgatsd át, hogy minden mindennel vegyüljön, és folyamatosan mozgatva a wokot addig pirítsd, míg az összes felesleges folyadék távozik. Közben ha úgy érzed, hogy nagyon összetapad a tészta, csepegtess rá kevés olajat.
- Ha kész a zöldséges pirított tészta, a tetejére szórd a makói fokhagymát, dob rajta még egy szintet!
Termelői információ
A Kanálka Manufaktúra egy igazi családias hangulatú vállalkozás, ahol nemcsak a jó hangulat és a minőségi gyártás a lényeges, hanem a társadalmi felelősségvállalás is. Ennek érdekében az alábbiakat cselekszik.
- Minimális hulladékot képez a termelés, hiszen a zöldségek héját komposztálják.
- Műanyagmentes eljárással dolgoznak: a beérkezett zöldségeket rekeszben tárolják, a finomságokat újrahasználható üvegekbe csomagolják, melyet szelektíven ajánlott gyűjteni.
- Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgoznak fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát.
- A szállítás Királyhegyes és Budapest között gyakran telekocsi szolgáltatás bevonásával történik, ezzel is csökkentve az cég ökológiai lábnyomát.
- Munkatársaink biciklivel járnak dolgozni Királyhegyesen, Budapesten pedig rollerrel hajtanak az irodába.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után 5 napig fogyasztható, hűtőben tárolandó.
Forgalmazó
Kanálka Manufaktúra
Vidékért Szociális Szövetkezet
1071 Budapest,
Városligeti fasor 3. fszt. 2.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.