Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 190 g finomliszt
- 3 evőkanál kristálycukor
- ½ teáskanál só
- 170 g hideg, sótlan vaj, kockákra vágva
- 3 evőkanál tej
- 1 csomag vanilincukor
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ ÉS A DÍSZÍTÉSHEZ
- Vaníliapuding
- Áfonya
- Málna
- Banán
- Kiwi
- Barack
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy konyhai robotgép táljába tedd a lisztet, cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a hideg vajdarabokat. Pörgesd össze néhányszor, amíg a keverék morzsás állagú lesz.
- 2Öntsd hozzá a tej felét, és keverd tovább, amíg a tészta össze nem áll egy gombóccá. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés tejet, egy-egy cseppenként, amíg a tészta rugalmas, de nem ragacsos lesz. Nem biztos, hogy az összes tejet fel kell használnod.
- 3Egy mini muffinformát (24 adagos) használj. Egy kis fagylaltos vagy süteményadagoló kanállal mérj ki 1 evőkanálnyi tésztát minden mélyedésbe. Nyomkodd bele egyenletesen, úgy, hogy a tészta befedje az alját és az oldalát is.
- 4A formát tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy a tészta jól lehűljön.
- 5Amíg a tészta hűl, melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
- 6A hűtés után szurkáld meg a tésztakosárkák alját egy villával, majd süsd 13-16 percig, amíg a széleik aranybarnák lesznek. Helyezd a formát egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
- 7Miután kihűltek, egy kis spatula segítségével óvatosan emeld ki a tart-kosárkákat, és tedd őket egy tálcára vagy rácsra.
- 8Minden kosárkába kanalazz egy bő teáskanálnyi vaníliapudingot, majd díszítsd friss, szeletelt gyümölcsökkel.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!