• 🎂Ajándék az új kifliseknek!

    A Kifli 5. szülinapja alkalmából 01.13-19-ig egy mindenmentes Sacher tortaszeletet adunk minden új vásárlónknak - úgyhogy érdemes most kipróbálni minket, és leadni az első rendelést!


     
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 225 g zabpehelyliszt
  • Másfél teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 130 g hámozott, reszelt répa
  • 625 ml cukormentes mandulatej
  • 80 ml juharszirup
  • 10 ml vaníliakivonat
  • Fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 35 g mazsola
  • 35 g magvak

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és zsírozz ki egy tepsit.
  • 2Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban pedig dolgozd össze a nedves hozzávalókat: a reszelt sárgarépát, a mandulatejet, a juharszirupot, a vaníliát és a reszelt gyömbért.
  • 3Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverd össze. A masszát simítsd az előkészített tepsibe, és egy kanál hátával egyengesd el. Nyomkodd le a zabot egy kicsit, hogy jól belemerüljön a tejbe. Szórd meg a tetejét a dióval és a mazsolával, és finoman nyomkodd le ezeket is.
  • 4Süsd fedetlenül kb. 35 percig, amíg a szélei enyhén aranyszínűek lesznek. Amikor kiveszed a sütőből, a zabpehely még kissé puhának vagy nedvesnek tűnhet, de ahogy hűl, meg fog szilárdulni.
  • 5Hagyd hűlni 5-10 percig tálalás előtt. Ha teljesen kihűlt, már könnyedén szeletelheted négyzetekre.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK