6 ADAGÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 225 g zabpehelyliszt
- Másfél teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 130 g hámozott, reszelt répa
- 625 ml cukormentes mandulatej
- 80 ml juharszirup
- 10 ml vaníliakivonat
- Fél teáskanál őrölt gyömbér
- 35 g mazsola
- 35 g magvak
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és zsírozz ki egy tepsit.
- 2Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban pedig dolgozd össze a nedves hozzávalókat: a reszelt sárgarépát, a mandulatejet, a juharszirupot, a vaníliát és a reszelt gyömbért.
- 3Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverd össze. A masszát simítsd az előkészített tepsibe, és egy kanál hátával egyengesd el. Nyomkodd le a zabot egy kicsit, hogy jól belemerüljön a tejbe. Szórd meg a tetejét a dióval és a mazsolával, és finoman nyomkodd le ezeket is.
- 4Süsd fedetlenül kb. 35 percig, amíg a szélei enyhén aranyszínűek lesznek. Amikor kiveszed a sütőből, a zabpehely még kissé puhának vagy nedvesnek tűnhet, de ahogy hűl, meg fog szilárdulni.
- 5Hagyd hűlni 5-10 percig tálalás előtt. Ha teljesen kihűlt, már könnyedén szeletelheted négyzetekre.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!