Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A SZILVÁS RÉTEGHEZ
- 400 gramm (friss vagy fagyasztott) magozott szilva
- 2 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 tk. fahéj
HOZZÁVALÓK A ROPOGÓS RÉTEGHEZ
- 50 g aprószemű zabpehely
- 1 ek. cukor
- 2 ek. kókuszzsír
- Egy nagy csipet só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Lenmag
- Apróra vágott mandula
- Chia mag
- Törökmogyoró
- Dió
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szilvákat nagyobb darabokra vágjuk, megszórjuk a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal, összeforgatjuk. Hőálló tálkákba tesszük: készíthetjük egy tepsiben is, de egyadagos szufléformákban is szuper lesz!
- 2Elkészítjük a ‘tésztát’: a zabpelyhet és a lisztté őrölt zabpelyhet összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, választott magvakat és a kókuszzsírt. Kézzel elmorzsoljuk.
- 3A tésztát a szilvákra halmozzuk egyenletes rétegben.
- 4190 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön.
Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod!
Instagram: @_bgabka_