Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Hozzávalók a Báránycsülökhöz:
- Gurmet báránycsülök 4 db
- fél fej fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 0,5 dl olívaolaj
- ízlés szerint rozmaring
- 1 fej lilahagyma
- 1 kk méz
- 1 kk só
- 3 csipet őrölt fahéj
- egy csipet bors
Hozzávalók a krumplipüréhez:
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 5 dkg vaj
- 1 kg burgonya
- 2 dl tej
HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ
- Alufólia és sütőpapír
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
Báránycsülök elkészítése:
- 1A csülök csontjait megtisztítjuk, hőálló vas- vagy cserépedényben megágyazunk a nagy darabokra vágott lilahagymával és a fokhagymával, majd ráfektetjük a sózott-borsozott báránycsülköket, a rozmaringot, beledobjuk a fahéjat, az egészet megkenjük egy kis mézzel elkevert olívaolajjal, majd meglocsoljuk a borral.
- 2Rátesszük az edény tetejét vagy lefedjük fóliával. 150 fokon minimum 3,5 órát pároljuk, majd pirítjuk.
- 3Krumplipürével, kuszkusszal vagy zöldségekkel tálaljuk.
A krumplipüré elkészítése:
- 1Megmossuk, meghámozzuk a krumplit, majd apró kockára vágjuk. Egy fazékba felteszünk annyi vízet, amennyi épp ellepi a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, puhára főzzük.
- 2Amint megpuhult a krumpli, leszűrjük a főzővizet. Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz. Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal ízesítjük.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!