• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a vasárnapi és hétfői munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

Hozzávalók a Báránycsülökhöz:

  • Gurmet báránycsülök 4 db
  • fél fej fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 0,5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint rozmaring
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kk méz
  • 1 kk só
  • 3 csipet őrölt fahéj
  • egy csipet bors

Hozzávalók a krumplipüréhez:

  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ

  • Alufólia és sütőpapír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Báránycsülök elkészítése:

  • 1
    A csülök csontjait megtisztítjuk, hőálló vas- vagy cserépedényben megágyazunk a nagy darabokra vágott lilahagymával és a fokhagymával, majd ráfektetjük a sózott-borsozott báránycsülköket, a rozmaringot, beledobjuk a fahéjat, az egészet megkenjük egy kis mézzel elkevert olívaolajjal, majd meglocsoljuk a borral.
  • 2
    Rátesszük az edény tetejét vagy lefedjük fóliával. 150 fokon minimum 3,5 órát pároljuk, majd pirítjuk.
  • 3
    Krumplipürével, kuszkusszal vagy zöldségekkel tálaljuk.

A krumplipüré elkészítése:

  • 1
    Megmossuk, meghámozzuk a krumplit, majd apró kockára vágjuk. Egy fazékba felteszünk annyi vízet, amennyi épp ellepi a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, puhára főzzük.
  • 2
    Amint megpuhult a krumpli, leszűrjük a főzővizet. Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz. Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal ízesítjük.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

Hozzávalók a Báránycsülökhöz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ