Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2-3 db szép kápia paprika
- 1 evőkanál mustár
- 0,5 kg kovászos kenyér szeletelve, megpirítva
- 0,5 dl extra szűz olíva olaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- Só
- Bors
- 1 dl görög joghurt
- 12 szelet sonka
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Hagyma
- Cukkini
- Libamell
- Kacsamell
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A paprikákat gázláng fölött, grillen, vagy nagyon forró sütőben pirítsuk feketére, majd tegyük pár percre egy zárható dobozba, így könnyebb lesz meghámozni.
- 2A meghámozott paprikákat vágjuk hosszú csíkokra. A görög joghurtot keverjük össze a mustárral, enyhén sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- 3Ezzel keverjük össze a paprikát.
- 4A pirítóst olívaolajjal locsoljuk meg, halmozzuk rá a sült paprika salátát, helyezzük rá a sonkarózsákat és díszítsük pár szép levéllel, vagy zöldfűszerrel.
Kifli tipp
Bármilyen sonkával elkészíthető, akár füstölt kacsa, vagy libamellel is.
A paprika mellé csíkozhatunk akár kevés hagymát, vagy cukkinit is.

Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!