Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg vegyes téli zöldség (répa, zeller, brokkoli, karalábé, póré, kelbimbó, paszternák, stb. ízlés szerint)
- 40 dkg tofu
- Néhány csepp citrom
- Petrezselyemzöld
- 1 kanál kókuszvirág szirup
- 2 dl zöldség alaplé
- 0,5 dl olivaolaj
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk őket falatnyi darabokra.
- 2Sózzuk, borsozzuk, citromlével és kókuszsziruppal ízesítsük, majd a gyökérzöldségeket egy tepsiben süssük meg 180 fokon, 10-15 perc alatt.
- 3Ha zöld zöldségeket is használunk, azokat blansírozzuk sós vízben és jeges vízben frissítsük.
- 4Keverjük össze a zöldségeket zöldfűszerekkel, olívaolajjal és ízesítsük még, ha szükséges.
- 5Tálaljuk újhullámos főzelékünket tofuval, vagy vegán sajttal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!