Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 szép gyöngytyúk, vagy tanyasi tyúk, esetleg csirke
- 3 szál répa
- 1 karalábé
- 1 kisebb zellergumó
- 3 szál kisebb petrezselyemgyökér
- Néhány db kisebb csiperke
- 20 dkg zsenge zöldborsó
- Néhány borsóhajtás
- 20 dkg csigatészta
- Esetleg egy csipet sáfrány
- 1 kisebb hagyma félbevágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ág kakukkfű
- Esetleg egy nagyon kevés szerecsendió
- Só
- Szemes bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A húst tisztítsuk meg és vágjuk részeire. Külön a mellet, a combot, a szárnyakat és a farhátat.
- 2A zöldségeket hámozzuk meg és daraboljuk fel őket.
- 3A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a farhátat és szárnyakat süssük szép pirosra.
- 4Tegyük fel hideg vízbe a nyers és sült húsokat és lassan forraljuk fel. Habozzuk le, majd adjuk hozzá a zöldségeket, feketeborsot, a héjastól félbevágott és száraz serpenyőben feketére pirított hagymát és a fokhagymát is.
- 5Lassú tűzön főzzük, sózzuk asztali, vagy tengeri sóval, a finom vákuumsót kerüljük.
- 6A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és azonnal tálaljuk a húsokkal, borsóval, zöldségekkel és a forró levessel, amit bátran szórjunk meg zöldfűszerekkel, pl. petrezselyemmel, vagy snidlinggel.
Kifli tipp
Használhatunk más húsokat, vagy többféle húst vegyesen, pl pulyka, kacsa, liba, tyúk, marha, orja, stb.
A levest mindig forrón tálaljuk és adjunk mellé csípőpaprikát, ha valaki szereti.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!