• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 szép szelet, kb 25 dkg-os érlelt marha steak
  • 10 dkg friss rukkola
  • 2 kanál jóféle balzsamecet
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg szép színes koktélparadicsom
  • 5 dkg parmezán
  • Bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Lilahagyma

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A húsokat vegyük ki egy órával sütés előtt, hogy szobahőmérsékletűek legyenek
  • 2Csak közvetlen sütés előtt sózzuk és borsozzuk.
  • 3Melegítsünk fel egy nehéz serpenyőt és öntsünk bele fél deci napraforgó olajat.
  • 4Ha éppen elkezd füstölni, tegyük bele a húsokat és süssük az egyik oldalukat pirosra, kb 2-3 perc alatt.
  • 5Ezután fordítsuk meg és süssük 2 percig, majd dobjuk a serpenyőbe a vajat és locsoljuk meg alaposan a húsokat a habzó vajjal. Ilyenkor dobhatunk bele 1-2 ág kakukkfüvet és 1-2 gerezd fokhagymát is.
  • 6Vegyük ki a húst és pihentessük 10 percig.
  • 7Addig a parmezánból egy zöldséghámozóval készítsünk forgácsokat, vágjuk fel a koktélparadicsomot és mossuk meg a rukkolát.
  • 8Tálaljuk a steak-et felszeletelve a zöldségekkel, Parmezánnal, balzsamecettel és extra szűz olivával meglocsolva.
Tip
Ez a köret más húsokhoz, vagy önálló salátaként is tökéletes. Ha szeretjük, szeletelhetünk rá kevés lilahagymát is. A steak legyen érlelt és szobahőmérsékletű sütés előtt.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET