• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 szép szelet, kb 25 dkg-os érlelt marha steak
  • 10 dkg friss rukkola
  • 2 kanál jóféle balzsamecet
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg szép színes koktélparadicsom
  • 5 dkg parmezán
  • Bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Lilahagyma

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A húsokat vegyük ki egy órával sütés előtt, hogy szobahőmérsékletűek legyenek
  • 2Csak közvetlen sütés előtt sózzuk és borsozzuk.
  • 3Melegítsünk fel egy nehéz serpenyőt és öntsünk bele fél deci napraforgó olajat.
  • 4Ha éppen elkezd füstölni, tegyük bele a húsokat és süssük az egyik oldalukat pirosra, kb 2-3 perc alatt.
  • 5Ezután fordítsuk meg és süssük 2 percig, majd dobjuk a serpenyőbe a vajat és locsoljuk meg alaposan a húsokat a habzó vajjal. Ilyenkor dobhatunk bele 1-2 ág kakukkfüvet és 1-2 gerezd fokhagymát is.
  • 6Vegyük ki a húst és pihentessük 10 percig.
  • 7Addig a parmezánból egy zöldséghámozóval készítsünk forgácsokat, vágjuk fel a koktélparadicsomot és mossuk meg a rukkolát.
  • 8Tálaljuk a steak-et felszeletelve a zöldségekkel, Parmezánnal, balzsamecettel és extra szűz olivával meglocsolva.
Kifli tipp
Ez a köret más húsokhoz, vagy önálló salátaként is tökéletes. Ha szeretjük, szeletelhetünk rá kevés lilahagymát is. A steak legyen érlelt és szobahőmérsékletű sütés előtt.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET