Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1,5 kg sütni való burgonya
- Újhagyma
- Snidling
- 10 dkg vaj
- Kapor
- Petrezselyem
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Zöldfűszerek
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A burgonyákat vágjuk félbe, a nagyobbakat 3-4 darabba és főzzük meg erősen sós vízben puhára.
- 2A friss zöldfűszereket mossuk meg és aprítsuk fel.
- 3Melegítsük fel a vaj felét és forgassuk bele a megfőzött burgonyát, majd tegyük 180 fokos sütőbe, míg meg nem pirulnak kissé.
- 4Közben a maradék vajat melegítsük fel és forgassuk bele a zöldfűszereket egy akkora serpenyőben, amibe majd belefér az összes krumpli.
- 5A megsütött burgonyát forgassuk bele a zöldfűszeres vajba, ha kell még, sózzuk, borsozzuk és tálaljuk még több zöldfűszerrel a tetején.
Kifli tipp
Bármilyen zöldfűszert használhatunk, akár zsályát, bazsalikomot, tárkonyt is, de ha kakukkfüvet, vagy rozmaringot használunk, azokkal óvatosan bánjunk, mert nagyon erős ízük van.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!