• A nemzetközi delegációk közlekedése miatt 11.08-ig megváltozik a forgalmi rend Budapest pár kerületében. Igyekszünk, ahogy tudunk, de köszönjük a megértést az esetleges késések és fennakadások miatt!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 200 g gyömbér, vastagon felszeletelve
  • 2 nagy citrom - a héja a sziruphoz, a leve kifacsarva a kész italhoz
  • 75 g aranybarna cukor
  • 100 g muscovado cukor
  • Jég
  • 1 liter szóda vagy szénsavas víz

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Tegyük a gyömbért egy lábasba a citromhéjjal, a kétféle cukorral és 500 ml vízzel, majd alacsony hőfokon főzve addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor növeljük a hőfokot közepesre, majd főzzük még 15-20 percig, amíg a víz el nem fő róla, és szirupszerűvé nem válik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • 2Szűrjük a szirupot egy kancsóba egy sűrű szövésű szitán keresztül. (Ha szeretnénk, a szirupot áttehetjük egy kis sterilizált üvegbe vagy befőttesüvegbe, és a hűtőszekrényben akár két hétig is eltarthatjuk.) Öntsük bele a citromlevet, töltsük fel jéggel, és húzzuk fel a szódavízzel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK