Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép szelet rib eye steak
  • 2 liter barna marhaalaplé
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 4 nagyobb csiperkegomba
  • 80 dkg burgonya
  • 1 kisebb csokor friss kakukkfű
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 10 dkg liba- vagy kacsazsír
  • Bors
  • Cukor

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Steak

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A marha alaplevet tegyük fel forrni egy ág kakukkfűvel és forraljuk addig, míg maximum 2 dl marad belőle. Csak ekkor ízesítsük.
  • 2A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg sós vízben.
  • 3A koktélparadicsomot forrázzuk le, hámozzuk meg és fele só, fele cukorral hintsük meg, majd tegyük egy zsírpapírral borított tepsibe és helyezzük 100 fokos sütőbe, míg kissé megszikkad és koncentrálódik az íze.
  • 4A burgonyát terítsük egy tepsibe és a zsírt forrósítsuk fel egy-két ág kakukkfűvel, roppantott fokhagymagerezdekkel, majd borítsuk a főtt burgonyára és tegyük 180 fokos sütőbe míg meg nem pirul.
  • 5A steaket időben vegyük ki a hűtőből és egy nehéz serpenyőben, vagy grillen, magas hőmérsékleten süssük a kívánt állapotúra. Javasolt a medium rare sütés, ilyenkor a maghőmérséklet kb 55 fok körül legyen. Ezután pihentessük a húst meleg helyen legalább 10 percig.
  • 6A sütés vége felé dobjunk a zsírba gombát, egy-két gerezd roppantott fokhagymát, kakukkfüvet egy kanál vajat és a felhabzó vajjal locsolgassuk a sütés végén a staeket. Közben elkészül a gomba is az illatos vajas zsiradékban.
  • 7Tálaljuk a pihentetett staeket a burgonyával, redukált alaplével, paradicsommal, gombával.
Kifli tipp
Rib eye helyett használhatunk más húsrészeket is. Szezonális zöldségeket használjunk, tavasszal a spárga is kiváló köret a steak mellé, ahogy a fokhagymás spenót, vagy egy rukkolasaláta is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD