Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 db füstölt csülök puhára főzve
- 10 dkg tormakrém
- 4 db A Kis Pékinas Kézműves Tökmagos Croissant
- 8 db főtt tojás
- 1 db friss tormagyökér
- 10 dkg savanyú uborka
- Friss petrezselyemzöld
- Snidling
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Füstölt tarja
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csülköt hideg vízben tegyük fel főni, ha gondoljuk ízesíthetjük is a levet, fűszerekkel, hagymával, de natúran is jó.
- 2Ha a csont könnyen kihúzható, akkor elkészült.
- 3Hagyjuk a lében kicsit hűlni, majd szedjük le a csontról és még forrón préseljük le valami formában, mondjuk őzgerincben, vagy műanyag fóliába tekerjük fel a csülökhúst jó szorosan és hagyjuk kihűlni. Ezután szeletelhető.
- 4A tojásokat főzzük 6 percig, majd tegyük hideg vízbe, hámozzuk és vágjuk cikkekre.
- 5A croissant-t vágjuk ketté, ha gondoljuk meg is vajazhatjuk.
- 6Szeleteljük fel a csülköt és az uborkát és reszeljük le a tormát. Frissen vágott snidlinggel és petrezselyemmel tálaljuk.
- 7Külön tálkában adhatunk hozzá majonézes tormát is.
Kifli tipp
Füstölt pulykamellel, vagy füstölt tarjával is elkészíthető.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!