• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 aranydurbincs
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kapribogyó
  • 4 citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • Friss snidling
  • Bors
  • 1 dl olívaolaj

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Először készítsünk egy sóoldatot, 3 liter víz és 20 dkg só felhasználásával.
  • 2Ebbe a sós vízbe tegyük az alaposan megtisztított és oldalukon hosszanti irányban az oldalvonaluk mentén bevágott halakat, 2 órára.
  • 3Vegyük ki a pácból és töröljük őket szárazra.
  • 4Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsünk olajat és süssük meg a halak mindkét oldalát pirosra, de közben csak egyszer fordítsuk át, ne mozgassuk, piszkáljuk őket!
  • 5Ha megpirultak, vegyük ki őket és tegyük forró sütőbe 5 percre őket egy tepsiben. A serpenyőbe dobjuk a vajat, míg kissé aranyszínű lesz, majd adjuk hozzá a kaprit, fokhagymát, kevés citromlevet, borsot, frissen vágott zöldfűszereket. Kevés citromhéjat is reszelhetünk bele a végén.
  • 6A halak mellé tálalt citromokat is megpiríthatjuk a design kedvéért egy bordás serpenyőben, vagy grillen.
Kifli tipp
Ha van tapadásmentes tepsink, abban is elkészíthető a hal sütőben, ez esetben nagyon forró sütőben melegítsük elő a tepsit, öntsük bele az olajat és tegyük bele a halakat, majd tegyük vissza a 220-250 fokos sütőbe, majd mikor kissé megpirult, 5 perc múlva fordítsuk át őket és adjuk hozzá a vajat, meg a többi hozzávalót. A halaknak nagyon jót tesz a sóoldatos pácolás, érdemes használni más recepteknél is. Köretként bármilyen saláta, zöldségek akár grillezve, de burgonya is tökéletesen passzol.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK