• Kedves Kiflisek!
    Sajnos a megrendelések 20-25 perces késéssel érkeznek. Sietünk, ahogy tudunk! Köszönjük megértéseteket!
  • Kedves Kiflis! A forgalmazó elővigyázatosságból visszahívta az alább található terméket. Ha rendeltél a tételből, kérjük keresd fel Ügyfélszolgálatunkat!

    Több
  • Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db, szép, hízott libamell
  • 1 kg vegyes téli zöldség
  • 1 fej vöröshagyma cikkekre vágva
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • Néhány ág rozmaring
  • Néhány ág kakukkfű
  • Frissen őrölt feketebors
  • 1 liter barna szárnyasalaplé
  • Cukor

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Kacsamell
  • Sertésszűz
  • Zöldségek

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zúzott fokhagymát, frissen tört feketeborsot, a kakukkfüvet és a rozmaringot egy fazékba tesszük, majd egy fél liter forrásban lévő vízzel leöntjük és lefedve hagyjuk kihűlni.
  • 2Ehhez a fűszerteához még 2,5 liter hideg vizet teszünk és feloldunk benne 20 dkg sót és két evőkanál cukrot.
  • 3Ebbe a fűszeres pácba tesszük a libamelleket, mérettől függően, 2-3 órára.
  • 4Ezzel az eljárással a hús szaftos és egyenletesen, kellemesen sós lesz mindenhol.
  • 5A téli zöldségeket tisztítsuk meg és a cékla kivételével vágjuk ujjnyi darabokra őket, majd sóval, borssal, kevés cukorral, vagy mézzel ízesítsük, adjuk hozzá a hagymát és ízlés szerint egész gerezd fokhagymákat és hagyjuk állni egy órát, hogy átjárja őket a pác.
  • 6A céklát teljesen külön kezeljük, csak tálaláskor adjuk hozzá, mert befogja a többi a zöldséget.
  • 7Az így bepácolt zöldségeket tegyük egy tűzálló tálba, vagy tepsibe, dobjunk rájuk már néhány ág kakukkfüvet és rozmaringot, kevés libazsírt, vagy olajat, majd tegyük 180 fokos előmelegített sütőbe.
  • 8Ha 20 perce sülnek a zöldségek, szárítsuk le a libamelleket, vágjuk be a bőrét, de nem a húsig, csak a zsírig, hogy minél több zsír kisüljön, de ne száradjon ki sütés közben.
  • 9Hideg serpenyőben tegyük fel bőrrel lefelé, közepes lángon sülni és a zsírját néha öntsük le, de ne dobjuk ki.
  • 10Ha szép piros, ropogós a bőre, akkor tegyük a melleket még 10-15 percre a sütőben sülő zöldségek tetejére.
  • 11Ha jól időzítettünk, pont egyszerre lesz kész.
  • 12Közben az alaplevet forraljuk nagy lángon, míg alig marad belőle egy deci és a végén adjunk hozzá egy kanál libazsírt, majd ha kijött a sütőből a pecsenyénk, tálaljuk a saját szaftjával, a pecsenyelével és a sült zöldségekkel.
Kifli tipp
Kacsamellel, sertés szűzzel is elkészíthető. Bármilyen zöldség alkalmas, bátran variálok kedvünk szerint.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD