Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db, kb 80 dkg branzino filé
  • 10 dkg koktélparadicsom, ha van színes, az még jobb
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom
  • Egy marék apró salátalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 30 dkg zöld- vagy ceruzabab
  • 4 db salátaburgonya kockára vágva és megfőzve sós vízben
  • 5 dkg chorizo
  • 10 dkg érlelt serrano sonka

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A zöldbabot forró sós vízben 4 percig blansoljuk, majd jeges vízben frissítjük.
  • 2
    A chorizót kockára vágjuk és kevés olíván kipirítjuk a zsírját, kiszedjük, ebben a zsiradékban átpirítjuk a burgonyát, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is. Pár csepp citrommal ízesítjük.
  • 3
    A vékony sonkaszeleteket kevés olajon serpenyőben ropogósra pirítjuk.
  • 4
    A halfiléket besózzuk, majd alaposan szárazra töröljük és forró olajban, tapadásmentes serpenyőben szép pirosra sütjük.
  • 5
    A langyos salátát összeforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével, jófajta extra szűz olívával.
  • 6
    Hozzáadjuk a koktélparadicsomot és az apró salátaleveleket és ezen az ágyon tálaljuk a ropogós bőrű halfilét, a sonka chips-szel díszítve.
Kifli tipp
Bármilyen halfilét süthetünk, de akár csirkéhez is nagyszerű nyári köret a saláta. Halsütéskor figyeljünk arra, hogy száraz legyen a hal bőre, így nem ragad majd le, ha elég forró a serpenyőnk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

4 db, kb 80 dkg branzino filé