Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet pisztráng filé
- 50 dkg fehér csiperkegomba
- 10 dkg shii-take gomba
- 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- Fél citrom frissen facsart leve
- 3 szál újhagyma
- Olívaolaj
- Ízlés szerint só
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Tepsi
- Kés, szakácsolló
- Szűrő
- Citromprés
- Vágódeszka
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy lábosban megolvasztom a vajat, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a citrom levét, kiforralom és félre teszem.
- 2A csiperkét megmosom, vastagabb szeletekre vágom. A shii-take gombának eltávolítom a szárát, a kalapját megmosom, majd nagyobb darabokra vágom. Az újhagymát vékony csíkokra szeletelem.
- 3Egy tepsit kikenek vajjal, belehalmozom a gombát, az újhagymát, meglocsolom olívaolajjal, összeforgatom, rászórom a shii-take gombát, a tetejére sorakoztatom a pisztrángszeleteket, sózom, meglocsolom a vajas-fokhagymás szósszal, a tetejére citromkarikákat teszek, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 115 perc + 30 perc sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!