Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 gramm tintahal vagy tintahal karika
  • 2 dl kókusztej
  • 1 kanál zöld currypaszta
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kanál kókusz olaj
  • 1 csokor újhagyma (kb 5-6 szál)
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-300 g friss gyömbér reszelve
  • 2 kovászos bagett, félbevágva
  • Kevés bármilyen zöldfűszer
  • 2 lime

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kókusz olajon megdinszteljük a fokhagymát, gyömbért és az apróra vágott pórét, majd hozzáadjuk a curry pasztát, a kókusztejet és alaposan összeforraljuk, kicsit sűrűbbre redukáljuk
  • 2Ízesítjük sóval, ha szeretjük kevés frissen őrölt borssal és ízlés szerint lime-mal.
  • 3Beledobjuk az előkészített tintahalkarikákat és 2 perc alatt megfőzzük.
  • 4Közben kevés olajjal megkenve megpirítjuk a félbevágott bagetteket és a tintahalas ragut a sok zöldfűszerrel, pl. korianderrel, újhagymával, lime gerezdekkel tálaljuk.
Kifli tipp
Ha nem szeretjük csípősen, a zöld curry kimaradhat, ebben az esetben ízesíthetjük citromnáddal, galangallal, kaffir lime levéllel, stb. A tintahal nagyon rágós lesz, ha túlfőzzük ezért figyeljünk rá, hogy valóban csak pár percet főjjön.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK