6 NYÁRS
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 250 g koktélparadicsom
- 250 g paprika
- 250 g hagyma
- 300 g cukkini
HOZZÁVALÓK A PÁCHOZ
- ⅓ csésze olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- Friss zöldfűszerek
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A megtisztított zöldségeket vágd fel azonos méretű darabokra, hogy egyformán süljenek meg, majd szúrd fel őket a nyársra.
- 2Keverd el az olajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, az aprított zöldfűszerekkel (kakukkfű, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, menta stb.), sóval és frissen őrölt borssal. Kend meg a nyársat ezzel a páclével, majd grillezd kb. 15 percig.
- 3Folyamatosan forgasd meg a nyársakat, közben kenegesd a maradék páccal.
Kifli tipp
Ha fából készült nyársakat használsz, akkor használat előtt áztasd be őket kb. 30 percre vízbe. A nyársra tűzhetsz más finomságokat is, például kukoricát, spárgát, gombát, kelbimbót vagy akár tofu- vagy grillsajtdarabokat.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!