Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 db Le GourMate sous vide báránycsülök
- 250 g fehérbab
- 2 db, kb. 300 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 aprított konzervparadicsom
- 1 pár (kb. 200 g) debreceni páros
- 100 g ecetes gyöngyhagyma
- 50 g vegyes salátalevél
- 1 liter alaplé
- friss zöldfűszerek vegyesen (pl.: snidling, petrezselyem, rozmaring, kakukkfű...)
- 3 db babérlevél
- Só
- Bors
- 50 ml olívaolaj
- 100 g vaj
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Bacon
- Csicseriborsó
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A fehérbabot érdemes előző este beáztatni. Utána a szokott módon, hideg vízben, hagymával, babérral, fokhagymával puhára főzzük az alaplében.
- 2A báránycsülköt tasakkal együtt tegyük meleg vízbe egy fél órára, majd bontsuk ki, öntsük le a levét és tegyük félre mindenképpen.
- 3Az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát két kanál olívaolajon megdinszteljük.
- 4Ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk.
- 5Hozzáadjuk a megfőtt babot annyi főzőlével, hogy kellemes, nagyjából lecsó állagú ragut kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell, még ízesítjük. Ha nagyon savas a paradicsom, nem ördögtől való egy kiskanál cukor sem bele.
- 6A báránycsülköt saját levében egy lefedett lábasban újra átmelegítjük, és a levéhez vajat adva, azzal locsolgatva szépen megfényezzük.
- 7A debrecenit karikára, a gyöngyhagymát félbevágjuk, és egy kanál olajon megpirítjuk őket.
- 8A báránycsülköt a babraguval és a sült debrecenis gyöngyhagymával tálaljuk, pár szép salátalevéllel és sok zöldfűszerrel megszórva.
Kifli tipp
A sous vide báránycsülköt szeletelt baconbe is tekerhetjük és sütőben is süthetjük.
Bab helyett csicseriborsóval is kipróbálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!