Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 db Le GourMate sous vide báránycsülök
  • 250 g fehérbab
  • 2 db, kb. 300 g hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 aprított konzervparadicsom
  • 1 pár (kb. 200 g) debreceni páros
  • 100 g ecetes gyöngyhagyma
  • 50 g vegyes salátalevél
  • 1 liter alaplé
  • friss zöldfűszerek vegyesen (pl.: snidling, petrezselyem, rozmaring, kakukkfű...)
  • 3 db babérlevél
  • Bors
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 g vaj

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Bacon
  • Csicseriborsó

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A fehérbabot érdemes előző este beáztatni. Utána a szokott módon, hideg vízben, hagymával, babérral, fokhagymával puhára főzzük az alaplében.
  • 2A báránycsülköt tasakkal együtt tegyük meleg vízbe egy fél órára, majd bontsuk ki, öntsük le a levét és tegyük félre mindenképpen.
  • 3Az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát két kanál olívaolajon megdinszteljük.
  • 4Ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk.
  • 5Hozzáadjuk a megfőtt babot annyi főzőlével, hogy kellemes, nagyjából lecsó állagú ragut kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell, még ízesítjük. Ha nagyon savas a paradicsom, nem ördögtől való egy kiskanál cukor sem bele.
  • 6A báránycsülköt saját levében egy lefedett lábasban újra átmelegítjük, és a levéhez vajat adva, azzal locsolgatva szépen megfényezzük.
  • 7A debrecenit karikára, a gyöngyhagymát félbevágjuk, és egy kanál olajon megpirítjuk őket.
  • 8A báránycsülköt a babraguval és a sült debrecenis gyöngyhagymával tálaljuk, pár szép salátalevéllel és sok zöldfűszerrel megszórva.
Kifli tipp
A sous vide báránycsülköt szeletelt baconbe is tekerhetjük és sütőben is süthetjük. Bab helyett csicseriborsóval is kipróbálhatjuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD