• Kedves Kiflis! A forgalmazó elővigyázatosságból visszahívta az alább található terméket. Ha rendeltél a tételből, kérjük keresd fel Ügyfélszolgálatunkat!

    Több
  • Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet sous vide sertéstarja steak
  • 1 db (kb. 1,5 kg) sütőtök megsütve
  • 200 g kelbimbó
  • 50 g bébispenótlevél
  • 400 g újburgonya
  • 1 kisebb hagyma (kb. 100 g)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olaj
  • 100 g vaj

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Sertéskaraj
  • Csirke
  • Steak
  • Édesburgonya
  • Zeller
  • Karalábé
  • Karfiol

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A megsült tököt a vaj felével turmixoljuk sima pürévé, majd sűrű szűrőn passzírozzuk át, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
  • 2A burgonyát vágjuk darabokra, majd fűzzük meg sós vízben.
  • 3A kelbimbót forró sós vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítsük.
  • 4A húsokat tasakkal együtt tegyük meleg vízbe, majd bontsuk ki, szárítsuk le papírtörlőn, és a szaftot a maradék vajjal forraljuk össze, majd szűrjük le.
  • 5A húsokat kevés olajon, nagyon forró serpenyőben vagy grillen süssük meg pirosra, minél gyorsabban, hogy ne száradjon ki, ilyenkor a fokhagymát is körbesüthetjük, majd a gerezdeket adjuk a pecsenyeléhez.
  • 6A hús sütése közben a félbevágott kelbimbókat is megpiríthatjuk a zsiradékban.
  • 7A megsült húst a pürével, a kelbimbóval, a burgonyával, a sous vide hús szaftjából készült vajas pecsenyelével és bébispenótlevelekkel tálaljuk.
Kifli tipp
A hús helyettesíthető karajjal, csirkével, de akár steakkel is. A sütőtök helyett édesburgonyával, vagy ha szénhidrátcsökkentett verziót szeretnénk, akkor zellerrel, karalábéval, karfiollal is megpróbálhatjuk. A sous vide húsok levét mindig tegyük el, hiszen kiváló pecsenyelé, mártás vagy szaft készíthető belőle.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD