Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 szép szelet (összesen kb. 1000 g) branzino filé
- 300 g cukkini
- 300 g padlizsán
- 300 g vegyes színes paprika
- 100 g koktélparadicsom
- 1 db (kb. 100 g) citrom
- 100 ml fehérbor
- 1 kanál fehérborecet
- 100 g vaj
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- Só
- Bors
- Friss zöldfűszerek, pl.: snidling, bazsalikom, rozmaring
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk szép csinos, hosszúkás darabokra, és egy nehéz serpenyőben grillezzük meg őket nagy hőmérsékleten.
- 2Ha megpirultak, dobjunk alájuk vajat, frissen vágott zöldfűszereket, öntsük rá a fehérbort, tegyük rá a citromkarikákat és a koktélparadicsomot.
- 3A halfiléket sózzuk be alaposan mindkét oldalukon, és a sütőt állítsuk 250 fokra, ha van grillfokozat, azt is használjuk.
- 4A zöldségágyra tegyük a halfiléket bőrrel felfelé, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és tegyük a tűzforró sütőbe 10 percre. Ez bőven elég nekik, hogy elkészüljenek.
- 5A köret alatt összegyűlt vajas-fehérboros-zöldséges szaft zseniálisan passzol ehhez a könnyű nyári fogáshoz.
Kifli tipp
A branzino helyett bármilyen másfajta hallal is elkészíthető, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki!
A zöldségeket kedvünkre variálhatjuk. Használhatunk spárgát, cukorborsót, karfiolt, brokkolit, karalábét, szinte mindenféle zöldséget.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!