Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- Szeletelt nori hínár
- 75 g főtt rizs sushihoz (hűtött)
- Lazac
- Wasabi paszta
- Savanyított gyömbér
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Sushi tekerő bambuszlap
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kiszálkázott lazacot szeleteld fel a rostok mentén.
- 2Vágd félbe a nori hínárt, tedd rá a sushi tekerőre és nedves ujjakkal tegyél rá 75 g főtt rizst úgy, hogy a szélén 0,5 cm maradjon üresen. Tegyél wasabi pasztát a rizsre.
- 3A rizs felületének első harmadára tedd rá a lazacot.
- 4Bambuszlappal kezd el feltekerni.
- 5A tekerő segítségével finoman kezdd el formázni a tekercset és közben óvatosan feszítsd meg, hogy egyenletes maradjon.
- 6Addig tekerd, amíg a rizs tart a hínáron, az utolsó kihagyott fél cm-en fog összetapadni.
- 7Vágd a tekercset 8 darabra. Először az egészet vágd félbe. Igazítsd egymás mellé a két felet, és nedves, tiszta késsel felezd el egyszerre mindkettőt, majd ezt ismételd amíg szükséges.
Kifli tipp
A wasabi és a savanyított gyömbér a sushi ízesítésének szerves része. A savanyított gyömbér kellemesen semlegesíti az ízt és elősegíti az emésztést.

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!