• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1,4 kg csirke
  • 50 g hűtött vaj
  • 1 evőkanál édes paprika
  • 2 evőkanál só

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Két órával sütés előtt vedd ki a csirkét a hűtőből, és alaposan sózd meg minden oldalán egy evőkanál sóval. A maradék sót keverd össze az édes pirospaprikával.
  • 2Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
  • 3Szárítsd meg a csirkét, felezd el a vajat, és helyezd a csirkemell bőre alá. Hintsd meg a csirke minden oldalát a só és a bors keverékével.
  • 4Önts vizet egy tepsibe 1 cm magasságban. A tepsire tegyél egy rácsot, arra pedig tedd rá az előkészített csirkét és az egészet tedd be az előmelegített sütőbe.
  • 5Süsd 90 percig, közben a csirkét közben locsolgasd meg a levével.
  • 6A csirke akkor van készen, ha a combcsont könnyedén, ellenállás nélkül mozgatható.
Kifli tipp
A csirke belsejébe helyezhetsz kakukkfű vagy rozmaring ágakat és babérlevelet. A tepsibe tehetsz kakukkfüvet, rozmaringot, hámozott hagymát, hámozott fokhagymát vagy néhány szelet szalonnát is. Hozzáadhatsz egy teáskanál szárított fokhagymát vagy egy kanál tejport a só és bors keverékéhez, ami a sütés után még ropogósabbá teszi a bőrt. A paprikát kicserélheted curry fűszerekkel. Sütés közben ne nyitogasd túl gyakran a sütőt, mert ez megnövelheti a teljes sütés idejét. A sütési idő második felében háromszor locsolgasd meg a csirkét.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK