Nativus

Nativus roe deer whole leg steak

ca. 310 g
Premium quality

ca.

 HUF 5,123 HUF 16,490 /kg

Delivery within 90 minutes

100+ customers have in favorites

Country: Hungary,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Nativus Őzcomb egészben

Előhűtött SKIN csomagolásban.

Az egész őzcomb egy igazi csemegének számít azoknak, akik szeretik a különleges és ízletes fogásokat. A őzcomb elkészítése egyszerű, és lehetőséget ad az ízek kreatív felfedezésére. Legyen a következő étkezés különleges és ínycsiklandó az egész őzcombbal!

Recept javaslat

Őzcomb vadasban 

Hozzávalók 

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 3-4 szál kakukkfű
  • ½ db zellergumó
  • ¼ citrom héja
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 db borókabogyó

Vadas mártás

  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • kristálycukor, só, bors ízlés szerint

Elkészítési javaslat
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát fehérrépát, zellergumót megtisztítjuk, és egyforma darabokra vágjuk. Fehérboros páclevet készítünk az összes hozzávalóból: a fehérboros pácban összekeverjük az apróra vágott zöldségeket, fűszereket, majd belerakjuk a húst úgy, hogy a páclé teljesen elfedje. Néhány órára, de lehetőleg 1 éjszakára, zárható dobozban a hűtőbe helyezzük. A hűtőből kivéve az őzcombot a zöldségekkel együtt leszűrjük, a leszűrt páclevet megtartjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, egy forró serpenyőben kevés olajon alaposan körbepirítjuk. Majd külön, ugyanígy járunk el a zöldségekkel is. Ezek után a húst, a zöldségeket, a páclevet és a fűszereket a húsra helyezve, lefedett tűzálló tálba tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben, - a húst időnként hústűvel ellenőrizve, - vajpuhára pároljuk. Amikor a hús elkészült, kiemeljük a tálból, szintén kivesszük a fűszereket is. A vadas mártáshoz: a visszamaradt zöldségeket és a pecsenyelevet egy turmixgépbe helyezzük, hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, és simára turmixoljuk. A mártást egy serpenyőbe öntve felmelegítjük. Ízlés szerint adható hozzá cukor, illetve só és bors. Köretként pl. burgonyakrokettet vagy szalvétagombócot kínálhatunk hozzá.
Jóétvágyat kívánunk!

Csak alapos hőkezelés után fogyasztható.

Termelői információ

Családi vállalkozásuk számára a természetközeliség, a természet tisztelete és szeretete mindig is központi helyet foglalt el: több évtizede foglalkoznak erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással, vadásztatással, valamint ezekhez szervesen kapcsolódva vendéglátással. Tevékenységeik során szerzett tapasztalatainkat kihasználva és ötvözve, 2020. augusztus 27-én léptekk egy újabb szintet: ekkor került átadásra Nativus Vadhúsfeldolgozó üzemük. 

"A természetből természetesen”

Mottójuk hűen tükrözi céljukat, hogy a vadhús - mint az egyik legegészségesebb húsfajta, - mind küllemében, mind belső értékeit, tápanyagtartalmát megőrizve, adalékanyagoktól mentesen, a legszigorúbb előírásokat betartva, kiváló minőségben kerüljön a boltok polcaira és onnan az asztalokra.

Vadhúsfeldolgozójuk 2020-ban elnyerte a Portfolio Agrárdíjak rendezvényén Az év agrárberuházása” címet. A Sous Vide Dámszarvas comb termékük 2021-ben, a vadászati világkiállítás keretein belül megrendezett 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) Élelmiszeripari Nagydíj I. helyezett kitüntetést érdemelte ki.

Tárolás

0 - 4°C közötti hőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

Támba Miklósné Ev.
4552 Napkor, Kállói út 58.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Durability
Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

őz hús100 %