
Panarini
PANARINI Catfish, Extra Fillet without skin
ca. 0.63 kg5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 90 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Szürkeharcsa, bőr nélkül extra filé
Termékleírás
A szürkeharcsa Európa őshonos édesvízi hala, elterjedt és kedvelt halfaj. Fehér, finoman rostos húsa szálkamentes, sokoldalúan felhasználható.
Elkészítési javaslat: A magyar konyha kedvelt fogása a harcsapaprikás túrós csuszával; ezenkívül a szürkeharcsa elkészíthető hallének, grillezve, rántva, halkocsonyának, halsalátának, illetve más hidegkonyhai ételek alapanyagául is szolgálhat.
Szürkeharcsa filé recept:
- A szürkeharcsa filéket megmossuk, leszárítjuk egy papírtörlő segítségével. Be sózzuk, vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, majd lefedve pihentetjük hűtőbe 10-20percig.
- Egy tálban habosra verjük a tojásfehérjét, adjunk hozzá, kevés tejet és jól keverjük össze. Egy másik sekély tálban keverje össze a kukoricalisztet, a sót, a fokhagymaport, a cayenne-t és a durvára tört borsot. A filét mártsuk tejkeverékbe, majd hempergessük bele a kukoricadara keverékbe.
- Bő olajban, süssük 160-180°C-on, 3-4 percig mindkét oldalát arany barnára. Díszítsük citrommal vagy lime-al, ha szükséges.
Készítsünk mellé mártogatóst:
- Keverjük össze a 2 rész, majonézt 1 rész tejfölt finomra vágott savanyú uborkával zúzott kapribogyóval. Ízesítsük citromlével, friss vágott kaporral, és Worcestershire-i szósszal, mustárral.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A legjobb íz elérése érdekében fedje le és tárolja hűtőszekrényben legalább 30 percig.)
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Faj tudományos neve: Silurus glanis
Termelési módszer: akvakultúrában tenyésztett
Halászati-eszköz kategória: Kerítőháló
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Durability
Composition
Szürkeharcsa filé |
Nutritional values per 100 g
Energy value | kJ/ kCal |
Fats | g |
including saturated fatty acids | g |
Carbohydrates | g |
including sugars | g |
Protein | g |
Salt | g |
Fibre | g |
Allergens
Hal |