Túrókrémes mini képviselőfánk - receptvideó
Látványos, habos, túrós sütemény gyümölcsökkel, tökéletes vendégváró! A hozzávalókat összegyűjtöttük neked a recept alatt, hogy minél egyszerűbben elkészíthesd.
Elkészítés
Felmelegítem a tejet, hozzáadom a vajat, a csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett mehet hozzá a liszt, amivel csomómentesre keverem. Akkor jó, amikor a tészta már elválik az edény falától. Ezt követően még 2-3 percig kevergetjük, majd levesszük a tűzhelyről és pár percet hagyjuk hűlni, hogy ne legyen forró a tészta, mikor hozzátesszük a tojásokat.
Amikor kicsit hűlt, egy elektromos habverő segítségével, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan kidolgozzuk, majd vajazott/lisztezett muffin formába kanalazzuk a tésztát.
Sokan habzsákból adagolják a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire, de ez a muffinformás sütés egy tuti módszer, így biztosan nem fog szétfolyni a tészta és szép formája lesz, szóval aki biztosra akar menni, annak ezt ajánljuk.
190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 18-20 perc alatt készre sütöm a fánkokat. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, hogy ne essen össze a tészta és a sütő aljába egy hőálló tálba tegyünk vizet, hogy sütés közben gőzöljön.
Amíg sül a tészta, kikeverem a krémet, ami semmi extra, a hozzávalókat egy villa segítségével összekeverem.
A megsült és kihűtött fánkok tetejét levágom, betöltöm a krémet, visszahelyezem a “kalapjukat” és megszórom porcukorra vagy ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk rá.
Jó nassolást kívánunk!
Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő
Hozzávalók
Tésztához:
- 2,5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 15 dkg finomliszt
- csipet só
- 4 tojás
Töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 1,5 dl 20%-os tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 mk vanília őrlemény
- Ízlés szerint gyümölcs