• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Tökös krémleves pirított kenyérkockával

Tökös krémleves pirított kenyérkockával

Vidám színe mellett rengeteg tápanyaggal és vitaminnal örvendeztetheted meg magad egy tálnyi krémes tökös levessel. Elkészítheted bármilyen tökfélével, cukkinivel és a díszítésnek is csupán a fantáziád szab határt. Tökéletesen passzol hozzá a pirított kenyérkocka de akár a kockára vágott bacon is. Vegán verzióját növényi tejszínnel készítsd.

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes méretű tök meghámozva és felkockázva (kb .1 kg)

4-6 közepes méretű burgonya (esetleg édesburgonya) felkockázva (kb. 80 dkg)

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

Só, bors ízlés szerint

2 dl főzőtejszín (növényi verzióhoz krémes kókusztejszín)

 

Tálalási tippek:

Bacon kockák

Kockára vágott kenyér olívaolajon megpirítva

Pirított tökmag, napraforgó

Csírák (pl. hagymacsíra)

Elkészítés:

 

  1. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már közel aranybarnára sült, add hozzá a fokhagymát is és pirítsd további 1-2 percen keresztül.

  2. Add a lábasba a kockára vágott tököt és burgonyát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezd ízlés szerint.

  3. Főzd puhára a zöldségeket (kb. 20-40 perc), majd keverd hozzá a tejszínt és turmixold krémesre.

  4. Tálald a kiválasztott feltéttel.