Szezámos csirkefalatok receptvideó
Mit kell tenned, ha meglátod a frissen szedett spárgát? Azonnal lecsapni rá, és keresni egy jó receptet, amiben a spárga íze is érvényesül! Ehhez most egy ázsai hatású receptet hoztunk, ahol ízharmóniában van az összes hozzávaló!
Elkészítés
A spárgát felaprítom, a vajon hirtelen megpirítom, sóval, borssal, friss lime lével ízesítem. Amikor elkészült tányérra szedem és félre teszem.
A csirkemellet kockára vágom, a serpenyőben visszamaradt zsiradékon aranysárgára pirítom.
A szezámmag kivételével összekeverem a hozzávalókat és a pirított csirkemellre öntöm, majd közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett addig rotyogtatom amíg a szaft jó sűrű lesz és egy részét magába szívja (5-10 perc).
Mikor elkészült, leveszem a tűzhelyről, megszórom a szezámmaggal és forrón a párolt spárgával kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók
Csirkéhez:
-
1 kg csirkemell
-
4 ek méz
-
80 ml szójaszósz
-
2 dl víz
-
2 ek keményítő
-
1 ek friss, reszelt gyömbér
-
chili ízlés szerint
-
3 ek számmag
Spárgához:
-
30 dkg zöldspárga
-
2 ek vaj
-
1 ek olaj
-
fél lime leve
-
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Rendeld meg egyszerűen, gyorsan a lenti hozzávalókat!