Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Szezámos csirkefalatok receptvideó

Mit kell tenned, ha meglátod a frissen szedett spárgát? Azonnal lecsapni rá, és keresni egy jó receptet, amiben a spárga íze is érvényesül! Ehhez most egy ázsai hatású receptet hoztunk, ahol ízharmóniában van az összes hozzávaló!

 

Elkészítés

A spárgát felaprítom, a vajon hirtelen megpirítom, sóval, borssal, friss lime lével ízesítem. Amikor elkészült tányérra szedem és félre teszem.

A csirkemellet kockára vágom, a serpenyőben visszamaradt zsiradékon aranysárgára pirítom.

A szezámmag kivételével összekeverem a hozzávalókat és a pirított csirkemellre öntöm, majd közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett addig rotyogtatom amíg a szaft jó sűrű lesz és egy részét magába szívja (5-10 perc).

Mikor elkészült, leveszem a tűzhelyről, megszórom a szezámmaggal és forrón a párolt spárgával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

Csirkéhez:

  • 1 kg csirkemell

  • 4 ek méz

  • 80 ml szójaszósz

  • 2 dl víz

  • 2 ek keményítő

  • 1 ek friss, reszelt gyömbér

  • chili ízlés szerint

  • 3 ek számmag

 

Spárgához:

  • 30 dkg zöldspárga

  • 2 ek vaj

  • 1 ek olaj

  • fél lime leve

  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Rendeld meg egyszerűen, gyorsan a lenti hozzávalókat!