A legnagyobbaktól a beregi szabadtartású csirkén át az olíván nevelt OliVchickenig több okot is tudunk mondani, miért nézz körül a választékunkban. Ha a régi megszokások híve vagy, persze választhatod a jól bevált nagy márkákat. De ha fontos neked, hogy a lehető legtermészetesebb módon nőjenek fel az állatok, szabad tartással, akkor számos tanyasi csirkét is találsz a kínálatunkban. Vagy különlegesebb ízekre vágysz? Válogass, és próbálj ki valami újat!
A csirkéket hagyományos szabadtartásban nevelik Tiszakerecsenyben, a Beregben. 4 hetes koruktól, reggeltől estig szabadban, nagy területű gyümölcsösökben kapirgálnak. A napfénynek köszönhetően egészségesebbek lesznek, a változatos tápláléktól (rovarok, hajtások, ásványi anyagok stb.) pedig az állatok húsa rendkívül jóízűvé válik.
Az OliVchicken története az 1960-as évekig nyúlik vissza. Az Aggekalis család észrevette, hogy a birtok területén lévő olajfák terméséből csipegető állatok jóval energikusabbak, egészségesebbek voltak és húsuk is porhanyósabb, ízletesebbé vált. Az olívaolaj táplálkozási értéke sokkal gazdagabb, mint más magvaké, és E-vitaminban gazdag. Az OliVchicken® húsa ízletes és lágy, a benne található zsírsavak változatosak.