Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Spárga hollandi mártással

Spárga hollandi mártással

Mennyiség: 4-6 adag

 

Hozzávalók a spárgához:

  • 1,5 kg fehér spárga
  • 500 g zöld spárga
  • 120 g porcukor
  • 1 evőkanál só
  • Egy kevés citromlé
  • Burgonya vagy fehér kenyér köretként, ízlés szerint
  •  

Hozzávalók a hollandi mártáshoz:

  • 200 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál fehér borecet
  • 4 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint frissen őrült bors

 

A hollandi mártás elkészítése

  1. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd tedd félre
  2. A tojássárgáját egy rozsdamentes lábasban vagy üvegedényben keverd el vízzel és sóval.
  3. Az ecetet és a fehérbort keverd össze egy edényben, majd adj hozzá frissen őrölt borsot. Forralj fel belőle 2 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett add hozzá a tojássárgáját.
  4. Forralj annyi vizet, amennyi 2 centiméteres magasságban terül el a lábasban, majd tedd le takarékra a gázt. A tojássárgáját úgy tartsd fölé, hogy az edény alja ne érjen bele a vízbe, és habverővel addig keverd, míg kellően besűrűsödik. Ha elkészült, tedd félre.
  5. Fokozatosan add hozzá a forró vajat a tojássárgájához, és folyamatosan keverd össze. Eleinte inkább csepegtetve, aztán lehet folyatni is. Adj hozzá citromlevet és sót ízlés szerint.

 

A spárga elkészítése

  1. A fehér spárga fás részét hámozást követően távolítsd el. A zöldet nem szükséges meghámozni, elegendő levágni a leveleit a szárról. A fehér és a zöld spárgát külön-külön kösd csomóba.
  2. Egy magas falú edényben forralj fel 3 liter vizet a porcukor és ízlés szerinti só hozzáadásával. Tedd bele a spárgát: a zöldet 5, a fehéret 10 percig szükséges főzni, hogy megpuhuljon. Főzést követően helyezd őket előmelegített tányérra, és bontsd fel a csomót. A hollandi mártás egy részét öntsd rá. A mártás többi részét külön tálald egy kis tálban.
  3. Főtt burgonyával vagy fehér kenyérrel a legfinomabb!

 

TIPP

Hámozd meg a spárgát burgonya- vagy spárgahámozóval. Kezdd a „fejénél”. A fás rész eltávolításához nem lesz szükséged késre: ha meghajlítod a spárgát, a fás résznél fog eltörni. Érdemes a letört részeket is félretenni, mert levesben nagyon finom összetevő.

 

A spárga fejét főzéskor érdemes kihagyni a vízből: a főzővíz ne lepje el teljesen a spárgát, csak a főzés legutolsó 1 percében engedd a víz alá, hogy az is megpuhuljon.