Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rio Mare x Rummo most együtt még jobban megéri és az ínycsiklandó, könnyen elkészíthető receptekkel valódi olasz ízvilágot varázsolhat a konyhájába.

 

Rio Mare: Egyedülálló ízének és kiváló minőségének köszönhetően Olaszországban mindig is a Rio Mare a tonhalkedvelők első számú választása. Fogyasztható önmagában is, de számos ötletes és ízletes étel tökéletes alapanyaga is lehet.

 

Rummo: Olaszország gasztronómiájának fontos étele a tészta. A magasabb fehérjetartalmú durumlisztből készült Rummo tésztát a Lenta Lavorazione® módszer teszi egyedivé. Amelynek köszönhetően Rummo tészta főzést követően megőrzi alakját és al dente állagát.

PENNE RIGATE N° 66 TONHALLAL GENOVESE MÓDRA

HOZZÁVALÓK

 

2 személyre:

 

Ha Rio Mare tonhallal készíted az ételt, akkor a kész tésztára tálalás előtt öntsd rá a lecsepegtetett Rio Mare tonhal konzervet.

 

· 250 g Rummo Penne Rigate nº 66

 

· 1 db Rio Mare 3*80g / 250 g friss tonhal

 

· 1 fej vöröshagyma

 

· 1 zeller ág

 

· 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa

 

· Babérlevél és bazsalikom ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A hagymát hámozzuk meg és vékonyra szeleteljük fel; a zellert és a sárgarépát vágjuk apróra; majd a tonhalat is egyforma, 1 cm-es (nagyjából fél hüvelykes) kockákra.

 

Egy mély serpenyőben bőséges mennyiségű extra szűz olívaolajat hevítsünk fel, adjuk hozzá az apróra vágott zellert és sárgarépát, és addig pirítsuk, míg megpuhulnak. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pár percig pároljuk a tűzön, miközben hagyjuk összeérni az ízeket, anélkül hogy odaégne. Fedjük le és vegyük lejjebb a lángot, amíg a hagymát üvegesre nem pároltuk.Adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze.

 

Dobjuk bele a babérlevelet, fedjük le és 30 percenként keverjük meg 3 órán át. Ha kész, vegyük ki a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk és újra keverjük össze.

 

A Penne Rigate tésztát bő, sós, forrásban levő vízben főzzük meg. Amíg fő a tészta, öntsük át a Genovese szószt egy serpenyőbe. Amikor a tészta „al dente” megfőtt, szűrőkanállal közvetlenül a serpenyőbe merjük át, és hagyjuk meg a főzővizet. Pirítsuk meg, keverjük össze és hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a szószt. Adjunk hozzá egy kanállal a tészta főzővizéből, a tészta főzésének befejezéséhez és a szósz sűrűségének szabályozásához.

 

Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a friss bazsalikomot. Tegyük tányérra és adjunk hozzá fekete borsot és a friss bazsalikom leveleit köretként.

 

Az étel tálalva van!