Répatorta - receptvideó
Könnyed tavaszi süteményt keresel? Kóstold meg te is a répatortát! Sokan nem is gondolnák, hogy a répával milyen könnyű tésztás, krémes finomság készülhet. De aki egyszer kipróbálta, biztos várja a következő alkalmat a kóstolásra ;)
Elkészítés
A vajat a cukorral kihabosítom, hozzákeverem a vaníliakivonatot, egyenként hozzáadom a tojásokat, alaposan kidolgozom, majd mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt.
Amikor szép krémes, csomómentes a tészta hozzákeverem a meghámozott és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az össztört mandulát.
Kisméretű, sütőpapírral bélelt tortaformában, 175 fokra előmelegített sütőben, kétszerre kisütöm a tésztát, majd kihűtöm.
A krémhez a vajat felhabosítom a cukorral és a citromlével, majd egy szilikonlapáttal hozzáforgatom a mascarponét.
A tortákat kettévágom, minden réteg közé krémet töltök, a maradék krémmel bevonom a külsejét.
Ízlés szerint mandulával, répaszeletekkel díszitem.
Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő
Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 4 tojás
- 8 g sütőpor
- 4 g szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 kk gyömbér
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 30 dkg sárgarépa
- 5 dkg mandula
Krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 1 tk citromlé
- 50 dkg mascarpone
Rendeld meg egyszerűen, gyorsan a lenti hozzávalókat!