• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Répatorta - receptvideó

Könnyed tavaszi süteményt keresel? Kóstold meg te is a répatortát! Sokan nem is gondolnák, hogy a répával milyen könnyű tésztás, krémes finomság készülhet. De aki egyszer kipróbálta, biztos várja a következő alkalmat a kóstolásra ;)

 

Elkészítés

A vajat a cukorral kihabosítom, hozzákeverem a vaníliakivonatot, egyenként hozzáadom a tojásokat, alaposan kidolgozom, majd mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt.

 

Amikor szép krémes, csomómentes a tészta hozzákeverem a meghámozott és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az össztört mandulát.

 

Kisméretű, sütőpapírral bélelt tortaformában, 175 fokra előmelegített sütőben, kétszerre kisütöm a tésztát, majd kihűtöm.

 

A krémhez a vajat felhabosítom a cukorral és a citromlével, majd egy szilikonlapáttal hozzáforgatom a mascarponét.

 

A tortákat kettévágom, minden réteg közé krémet töltök, a maradék krémmel bevonom a külsejét.

 

Ízlés szerint mandulával, répaszeletekkel díszitem.

 

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő

Hozzávalók

Tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 8 g sütőpor
  • 4 g szódabikarbóna 
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk gyömbér
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mandula

 

Krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tk citromlé
  • 50 dkg mascarpone

Rendeld meg egyszerűen, gyorsan a lenti hozzávalókat!