Paradicsomos-kecskesajtos tészta receptvideó
Ha te is a sajtok és az olasz konyha szerelmese vagy, ezt a receptet nem lehet kihagyni! A hagyományos érleléssel, hazai magyar manufaktúrákban készült kecskesajttal pedig utánozhatatlan lesz az ízélmény. Válogass a Kifli Piacon a magyar kecskesajtok, házi tészták és zamatos paradicsomok színe-javából!
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágom, az olívaolajon megpirítom, majd hozáadom a finomra vágott fokhagymát, ráteszem a paradicsomkonzervet és az apró kockára vágott paradicsomot, sózom és közepes hőmérsékleten, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöm.
Amikor már puha, felöntöm 2 dl vízzel, hozzáadom a száraztésztát, a bazsalikomot és szintén fedő alatt, puhára főzöm. Főzés közben néhányszor kavarjuk meg, ha szükséges öntsünk hozzá még kevés vizet.
Amikor a tészta megpuhult, adok hozzá rukkolát és forrón, kecskesajttal kínálom.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
-
40 dkg fürtös paradicsom
-
2 dl víz
-
25 dkg száraztészta
-
Ízlés szerint bazsalikom, rukkola és kecskesajt
Rendeld meg a hozzávalókat gyorsan, egyszerűen a lenti listából!