Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Online bortúra

Szívesen kóstolsz meg újfajta borokat, de akkora a kínálat, hogy azt sem tudod, hol kezdd az ismerkedést a különféle fajtákkal? Akkor a Kifli bortúráját neked találták ki!

Csak dőlj hátra és bízd ránk az idegenvezetést: 2 hetente végigkalauzolunk egy-egy ismert borrégió pincészetében, bemutatva az adott borászatot és szőlővidéket, az összes helyi termékkel együtt. Elő a borospoharakkal, és ne felejts el a palackok mellé sajtfalatokat, diót és más ropogtatnivalót is bekészíteni.

Kellemes borművelődést kívánunk!

Ezen a héten a Feind Pincészet mutatkozik be, és egy nyereményjátékkal is készültek!

Vásárolj legalább 3 palackkal a Feind borai közül 2022 július 06. és 19. között, hogy tiéd lehessen a Pincészet által felajánlott két borkóstoló egyike! 

1995-ben Feind Lajos alapította borászatunkat, amikor a Balaton partján 14 hektár szőlőt vásárolt. Innen indult a szőlőgazdálkodás és ezt vitte tovább a borászat irányába. 20 év alatt 130 hektárra bővítette szőlőterületeinket. A szőlőültetvények legnagyobb része Balatonfőkajáron az Öreg-hegyen található, ezen kívül Balatonvilágoson, Balatonaligán és Balatonfüreden is vannak területeink.
 
2019. januárjában Feind Lajos a borászat vezetését fiára Feind Zoltánra, valamint Bacskai István ügyvezetőre bízta. Az új vezetők megítélése szerint a borászati üzem már rég kinőtte magát, ezért Balatonfőkajár határában egy 2 000 m2-es borászati üzemet álmodtak meg. Ez egy komplett beruházás volt, tehát a szőlőfeldolgozástól, a présekig, a palackozó üzemen át ma már minden egy helyen található.
 
130 hektáron 20 féle szőlőfajtával dolgozunk, a borászat fő iránya - amiben a legerősebbek vagyunk - az illatos fehérborok és a rosék, de ezen kívül sok szép vörös bort is készítünk.
 
Az idei évben elkezdtünk a területeink 5%-án radikális terméskorlátozást bevezetni. Ezen a 7 hektáron nagyon komoly minőségi elvárásaink vannak a készülő boroktól. Olyan fajtáknál is alkalmaztuk ezt, mint az Irsai Olivér, ahol ez nem túl gyakori. Nagyon várjuk ennek az eredményét, és kíváncsiak vagyunk, hogy milyen minőségjavulást tudunk elérni ezeknél a fajtáknál.
 
Éves szinten 12 - 13 ezer hektoliternyi bort készítünk, borászatunkat a továbbiakban is szeretnénk korszerűsíteni, az egyik célunk a tartályos és palackos erjesztésű pezsgők készítésének fejlesztése. A szőlőterületeket növelni kívánjuk, valamint az organikus művelés irányába tervezünk elmozdulni.
 

Te melyiket próbálod ki először?

 

 

FEHÉR BOROK