Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
npkbeef-charolais-erlelt-marhahus

Az NPK Charolais egy új dimenziót teremt a magyar gasztronómia számára. Egyszerre valósul meg az az ideális helyzet, amikor egy termelő ökológiai körülmények között felnevel, és vágásra felkészít egy állatot, majd a legmagasabb szaktudással előkészíti azt konyhai felhasználásra. "Már a tenyésztést is maximális odafigyeléssel végezzük, hiszen a minőség elsősorban magunkban keresendő. A legjobbak akarunk lenni, és a legjobbat akarjuk létrehozni. Kompromisszumok nélkül választjuk ki azokat az egyedeket, melyek nálunk tenyésztésbe kerülhetnek."

A Charolais húsmarha jellegzetessége

A CHAROLAIS [sarolé] francia származású, nagytestű húsmarha, a legmagasabb színhús-arányt mutató fajták között található. A faggyúsodása nagy súlyban is kismértékű. A világ ötcsillagos minősítésű főszakácsai is szívesen dolgoznak húsával, mivel az telt ízvilágú és puha: a legmagasabb igényeket is kielégíti.

 

"Az állatok a saját tenyészetből, illetve a szintén ökológiai szemléletű tenyésztő társaink tenyészetéből kerülnek ki, majd a termékek kézműves módon készülnek el. Csak olyan terméket kínálunk, amit mi is szívesen fogyasztunk."

 

A marhahús fogyasztásának igen nagy a jelentősége az emberi táplálkozás szempontjából. Biológiai értéke, egészségre gyakorolt hatása az egyik legjobb a fogyasztható húsok közül és megfelelően elkészítve az egyik legmagasabb kulináris élvezetet tudja nyújtani. Nagyon fontos számunkra, hogy a gasztronómiai élvezeti érték mellett állandó magas minőségben, egészséges ételeket kínáljunk

Miért érlelünk?

A szárazon érlelés hosszú múltra visszatekintő tartósítási módszer - és manapság újra mindenki a szárazon érlelt marhahúsról beszél. Nem csak a séfek és ínyencek nyilatkoznak lelkesedve a szárazon érlelt hús egyedi ízéről. Már az amatőr séfek és hobbigrillezők is egyre gyakrabban készítenek szárazon érlelt stake-eket, valamint az áruházláncok is kínálnak „szárazon érlelt” feliratú BBQ termékeket. Amit ebben az esetben az új ízek forradalmaként árusítanak, az valójában egy kiforrott és hagyományos kézműves hentes eljárás.

 

Miközben a hús a csonton érlelődik, az enzimek tevékenysége révén kialakul a jellegzetes fűszeres aroma. A száraz külső réteg alatt - amit az érlelést követően le kell vágni – kialakul a mogyorós-vajas ízű omlós struktúra. A döntő tényező az érlelés időtartama. Minél tovább lóg a hús, annál intenzívebb az íze. Azok számára, akik a mindent felülmúló élvezetet keresik, az adu ász továbbra is a száraz érlelés. A száraz érleléses eljárás elsődlegesen a csúcs gasztronómiai ízélmény kialakításának legjobb módszere.