Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Mi kerüljön az adventi naptárba?

Mi kerüljön az adventi naptárba?

 

Az adventi naptár az ünnepi készülődés során a gyerekek kedvence, hiszen minden egyes reggelre tartogat egy falatnyi csokoládét, rosszabb esetben kakaós tejbevonómasszát. Az a szülő, aki nem akarja megfosztani gyermekét az izgatott ablaknyitogatástól, de mégsem szívesen támogatja a brutál reggeli inzulinfröccsöt, alternatív megoldások után néz.

És akkor rájön, hogy a készen kapható adventi naptárak piaca még mindig jelentős hiányosságokat mutat. Ha nem tetszik a maintstream csokinaptár, marad az építőkockás, meg a műanyagbizbaszos verzió. És ha ez sem felel meg? Jöhet az ötletelés arról, hogy mi kerüljön az adventi naptárba!

 

Mesekalendárium, élménykalendárium

A mese- és élménykalendáriumok nagyon bájos megoldást kínálnak azoknak, akik az adventi időszakban szívesen töltenek még több időt a gyermekükkel. Ezek a naptárak ugyanis a hagyományos édességek helyett érzelmi-szellemi táplálékot kínálnak a család apraja-nagyjának, hiszen minden napra egy-egy közös élményt, vagy izgalmas történetet rejtenek.

Az élménykalendárium esetében nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni: a mozi vagy a színház mellett a gyerekek örülni fognak majd a közös süteménysütésnek, a beltéri pikniknek, a pattogatott kukorica készítésének vagy a kanapén forrócsokizásnak is. A mesekalendárium pedig akár az esti rutint is megkönnyítheti, hiszen a huszonnégy mese olvasásához kell némi nyugalom.

 

 

Ha mégis a csokikalendárium az igazi

Az apukák néha, a nagyszülők pedig rendre értetlenül néznek, ha az anyuka ‘kitalálja’, hogy nincs szükség csokikalendáriumra - de persze anyának van igaza. Hároméves, pláne egy éves kor alatt semmi szükség nincs pálmaolajra, hidrogénezett olajokra és különféle mesterséges színezékekre, nagy mennyiségű cukorra. Persze, mi-is-felnőttünk, nekünk-se-lett-semmi-bajunk és nem-szabad-minden-örömtől-megfosztani-a-kis-drágákat, de azért a hozzátáplálás szabályait és az egészségtudatos életmód alapjait az ünnepek alatt sem hagyhatjuk teljesen figyelmen kívül.

Ha pedig praktikus, kényelmi vagy vágyott okokból mégis úgy döntenénk, hogy három év feletti gyermekünket csokival töltött adventi naptárral lepjük meg, figyeljünk rá, hogy minőségi csokoládéval töltött, ellenőrzött forrásból beszerzett, lehetőség szerint alacsony(abb) cukortartalmú naptárt válasszunk. (Nem mindig a legnépszerűbb a legfinomabb!)

 

 

Mi kerüljön az adventi naptárba, ha mi készítjük?

A home made adventi naptárak szépsége abban rejlik, hogy teljesen a megajándékozott gyermek személyiségéhez igazíthatjuk a belevalókat. (Kisebb gyermekek esetén különösen ügyeljünk arra, hogy a meglepetések minden esetben illeszkedjenek a hozzátáplálás aktuális fázisához, nagyobb gyereknél pedig mindig fordítsunk különös figyelmet az allergén összetevők ellenőrzésére.)

Egy-egy kocka csokitól vagy aprócska gumicukortól még nem áll meg a világ, de jobb, ha az édességek közül is a természetesebb megoldások közül válogatunk. Kerülhet a kalendárium zacskóiba aszalt gyümölcs, almacsipsz, zabszelet, mini méz, csonthéjasok, gyümölcspüré, zöldségcsipsz, friss gyümölcs, birsalmasajt, de ha a gyerek szereti, akár snack kolbász is.

Ezek mellé pedig csempészhetünk matricákat, tetkókat, kisautókat vagy hajcsatokat, mini nyomdákat vagy gyurmákat, kézműves szetteket, fürdőbombát, fürdősót, gyertyát, zsírkrétát vagy dinoszauruszokat is a gyerek kedve és érdeklődési köre szerint.